Banes Motor České Budějovice
30.01.2008, Tomáš Zetek

Zastaví Jihočeši odbrzděný kladenský rychlík?

Č. B u d ě j o v i c e - Pochopili, že tohle je šlágr 47. kola, a tak jej budou moci sledovat všichni hokejoví fanoušci u nás. Česká televize zařadila narychlo do programu příběh, v němž nastoupí první celek tabulky do kupé rozjetého rychlíku, který spojuje stanice “Kladno-zimní stadion“ a “extraligové play off“. Povede se hráčům HC MOUNTFIELD zatáhnout za ruční brzdu? Utkání startuje ve čtvrtek v 17.25.

Vítkovice tréninkovým partnerem a přípravou na Kladno

Českobudějovičtí hokejisté se na Kladno připravovali už od neděle. Dobrým sparingpartnerem jím byli hráči Vítkovic, kteří odjeli z jihu Čech s nášupem 0:6. Bokrošova parta podala slabý výkon a zejména v první třetině byla pod velkým tlakem. Po dvou dějstvích to ještě vypadalo, že by se mohli Severomoravané favoritovi vzepřít, ale odevzdaný výkon z jejich strany neměl konce. „Od začátku jsme byli lepší a celý zápas hráli s chutí. Kontrolovali jsme hru a zaslouženě zvítězili,“ hodnotil duel stručně, leč velmi výstižně kouč HC MOUNTFIELD Josef Jandač.

Ve třetí části přidali Jihočeši další tři branky a utkání dominovali. I přesto se občas našel moment, kdy se hosté pokusili o odpor. Naráželi ale na vlastní chyby a také na brankáře Turka. V důsledku ale vládli utkání. „S rostoucím náskokem jsme se pohybovali lehce a uvolněně. Za jasného stavu si hráči mohli víc dovolit,“ poznamenal Jandač. Závěr utkání i přes několik tvrdých osobních soubojů domácí zvládli a pomohli Romanu Turkovi k šesté letošní nule.

Brabenec ani Novák se ve čtvrtek na ledě neobjeví

Na hladký průběh nedělního duelu bylo ale třeba velice rychle zapomenout. „Kladno bude klást rozhodně větší odpor, to všichni víme. Podcenění z naší strany rozhodně nehrozí,“ ubezpečuje asistent kouče HC MOUNTFIELD Milan Černý. Jihočeši musí být obezřetní. Bude proti nim stát mužstvo, které zažívá obrovský výkonnostní vzestup. Vyhrálo už sedm utkání v řadě a z posledních dvaceti zápasů vyšlo pouze třikrát bodově naprázdno!

„O síle Kladna v poslední době pochopitelně víme. Zahráli pár dobrých utkání, chytli se a je na nich vidět, že jsou psychicky v pohodě,“ všiml si Černý. Tahouny mužstva jsou tradičně Martin Procházka a Pavel Patera. K nim se přidávají Jaroslav Kalla, Tomáš Horna, Zdeněk Nedvěd, Jan Tomajko a další. „Kladno už není jen o dvou hráčích,“ ví dobře i Milan Černý. „Musíme si dávat pozor jak na přesilovky, tak na hru pět na pět.“

Sestava HC MOUNTFIELDE byla v posledním domácím duelu ochuzena opět o Filipa Nováka a také o útočníka Kamila Brabence. „Ani jeden z nich na Kladně nenastoupí, ale o vážné zranění se v žádném z případů nejedná,“ uklidňuje fanoušky českobudějovického klubu asistent kouče. V brance by měl podle všeho opět nastoupit Roman Turek. Definitivní rozhodnutí ale padne jako vždy až dopoledne v den utkání.

Milan Gulaš zažije zvláštní návrat na kladenský led

Duel, který bude vysílat přímým přenosem Česká televize, bude pikantní pro útočníka HC MOUNTFIELD Milana Gulaše. Ten působil tři měsíce na hostování právě v mužstvu Kladna. Řadu utkání si zahrál dokonce v elitní formaci po boku zkušeného dua Patera - Procházka. „Na ten zápas se moc těším. Mám taková utkání rád,“ usmívá se dvaadvacetiletý útočník. „Strávil jsem na Kladně dost času a přirostlo mi to tam k srdci. Byl jsem tam spokojen, protože jsem při svém krátkém angažmá potkal řadu perfektních lidí,“ vypráví Gulaš.

Nepopírá že to pro něj bude zvláštní zážitek vrátit se na kladenský led v dresu soupeře. „Bude to zajímavé, ale těším se.“ Trenéři od Milana Gulaše příliš nápověd o čtvrteční soupeři vyzvídat nebudou. Sám hráč však určitě v kontaktu s kladenskými hráči bude. „Mám tam kamarády, které jsem znal už dříve z mládežnických reprezentací, takže jsme si volali ještě před tím, než jsem byl vůbec na Kladně,“ říká Gulaš a s potutelným úsměvem dodává: „Nějak se ale určitě pošťouchneme a možná padne i nějaká sázka.“

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....