Banes Motor České Budějovice
24.01.2008, Miroslav Mayer

Dorost a junioři - ve znamení pražských”S”.

Č. B u d ě j o v i c e – v pátek a v sobotu budou opět pokračovat dorostenecké a juniorské extraligové soutěže. Na pořadu bude 39. a 40. kolo. Do konce soutěží zbývá ještě sehrát osm zápasů a pak začnou vyřazovací boje v play-off. Dorostenci mají účast v další části jistou a budou bojovat spíše o výhodnější pozici do dalších bojů. Junioři se pohybují těsně nad hranicí postupu a musí získávat body, aby měli jistotu boje ve vyřazovací části.

Toto dvojkolo není k juniorům nějak zvláště příznivé. V pátek sehrají zápas na Kladně, které také bojuje o místo do play- off a potřebuje bodovat. Zatím má 60 bodů a je na dvanáctém místě, zatímco naše mužstvo má 57 bodů a patří mu patnáctá příčka. V prvním vzájemném zápase v Budvar aréně junioři vyhráli 5:0, když brankář Klestil nepustil za svá záda ani jeden puk. V sobotu přivítají doma velmi těžkého soupeře - Spartu Praha. Ta je zatím na čtvrté příčce a má 69 bodů. První vzájemný zápas v Praze junioři prohráli jen těsně 2:1. Tento atraktivní zápas začíná v Budvar aréně v sobotu ve 12.30.

Dorostenci si o víkendu užijí zápasy s oběma pražskými celky. V pátek přivítají doma Spartu. O tom, že to bude těžký zápas svědčí i to, že Sparta vede tabulku s 82 body. Naše mužstvo se dtží na sedmém místě 73 body. První vzájemná duel skončil vítězstvím Sparty 6:1, když o výsledku bylo rozhodnuto po druhé třetině. Zároveň to byl poslední prohraný zápas před vítěznou šňůrou, která skončila minulý týden. Zápas začíná v 17.30. V sobotu si dorostenci zajedou na Slavii. Ta je zatím těsně za naším mužstvem, na osmé pozici a má o tři body méně. V prvním vzájemném utkání na domácím ledě jsme dokázalo zvítězit 5:2. S tímto výsledkem by byli dorostenci určitě spokojeni i tentokrát.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....