Banes Motor České Budějovice
23.01.2008, Miroslav Mayer

Pátá třída - vyrovnané mužstvo

Č. B u d ě j o v i c e –V krajském přeboru pátých tříd je na prvním místě mužstvo HC České Budějovice A. V této sezóně zatím ztratilo pouze tři body a soupeřům nasázelo nejvíce gólů.. O situace v tomto mužstvu jsem si povídal s trenérem Janem Trummerem.(viz foto)

Jaká byla situace v mužstvu před sezónou?

Toto mužstvo jsem skoro celé už znal, někteří hráči, ale přišli noví, protože jsme složili mužstva do ročníků. Ti kluci, kteří přišli z nižší třídy, mají od začátku velké problémy srovnat se s těmi, kteří tu už hráli. Jsou slabší mentálně, bruslařsky, koordinačně a budou mít hodně velké problémy, aby se srovnali na úroveň původního mužstva.

Jak tedy hodnotíte dosavadní průběh sezóny?

Je to dobré, kluci se zvedají. Odehráli jsme nešťastný turnaj v Brně, kde jsme nezvládli jedno klíčové utkání, kdy jsme celý zápas vedli a pak nás to posunulo do skupiny o horší umístění. Výkonnostně jsme nepropadli. V kraji máme bohužel málo kvalitních utkání, což je velká škoda, protože příští rok budou hrát žákovskou ligu a potřebovali by hrát více zápasů, kde by měli zodpovědnost za výsledek a také větší tempo hry, aby byli více vytížení.

Jak si vedete se soupeři mimo kraj?

Porazili jsme Letňany, dobré utkání na úrovni bylo i se Spartou, kdy byl výsledek 6:6. Pokud srovnávám bruslení, tak to kluci zvládají velice dobře.

Na co se budete zaměřovat v trénincích do konce sezóny nejvíce?

Bude to stále stejné - herní činnost jednotlivce a hlavně bruslení.

Má mužstvo na to, aby se probojovalo na přebory republiky?

Toto mužstvo by se tam mělo dostat. Myslím, že by mohlo mužstvo uhrát dobrý výsledek. Hlavní je, že mužstvo je vyrovnané, že tam není velký propad mezi jednotlivými hráči.

Chtěl byste někoho za dosavadní část sezóny pochválit?

Patrik Šíma - kapitán mužstva, každou sezónu boduje a má stabilní výkonnost. Jan Bárta, František Bárta, Doktor a hodně se zvedl i Stehlík. Většina kluků přistupuje k tréninku poctivě.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....