Banes Motor České Budějovice
21.01.2008, Miroslav Mayer

Čtvrtá třída - příjemné překvapení

Č. B u d ě j o v i c e – Mužstvo čtvrté třídy A je v současné době v tabulce těsně druhé a bojuje o celkové prvenství v krajském přeboru. Většina hráčů začala letos hrát hokej na celé hřiště. Přechod z malého hřiště na běžnou velikost dělá většině hráčů zpočátku problémy. O tom, jak se s tím vypořádalo toto mužstvo, jsem si povídal s trenérem Janem Trummerem.(viz foto)

Co se děje s mužstvem před sezónou?

Já už pracuji s touto věkovou kategorií několik let a je to vždy stejné. Někteří hráči jsou na tom koordinačně a bruslařsky dobře a jiní trochu hůře. Každou sezónu se zaměřujeme na bruslení. Na výsledcích moc nelpíme, spíše se snažíme, abychom stačili soupeřům, v kraji i mimo kraj, hlavně bruslařsky.

Jak tedy hodnotíte dosavadní průběh sezóny?

Vypadá to dobře, hráči mě velmi mile překvapili. Bohužel se nám nepodařilo dostat se do středočeské soutěže, kde by bylo více zápasů a kvalitnější soupeři. Náš krajský přebor je slabší soutěž a proto hrajeme i přátelská utkání například v Letňanech. Tam jsem se jevili velmi dobře, bruslařsky jsem stačili a to samé bylo se Spartou. Takže si myslím, že můžeme hrát dobře i mimo kraj.

Na co se budete zaměřovat v trénincích do konce sezóny nejvíce?

Bude to stále stejné - herní činnost jednotlivce a hlavně bruslení.

Má mužstvo na to, aby se probojovalo na přebory republiky?

Já tabulky moc nesleduji, věnuji se spíše hráčům a ne výsledkům. Vím, že jsou na tom dobře Strakonice, ale proti nám pak nastupují starší hráči, takže hrajeme alespoň kvalitnější utkání.

Chtěl byste někoho za dosavadní část sezóny pochválit?

V mužstvu je hodně kluků, kteří mají dobrý přístup k tréninku. Mohl bych jmenovat například Tejkla, Schmidmayera, Bahulu, Kříže. I oni si rádi občas v tréninku uleví, ale jinak mužstvo pracuje velmi dobře. Tito hráči jsou tahouni celého mužstva.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....