Banes Motor České Budějovice
19.01.2008, Roman Šperňák

Odrazí se postavení v tabulce na výsledku ze Zlína?

Č. B u d ě j o v i c e – Extraliga ledního hokeje pokračuje dál rychlým tempem. Její 42. kolo už je minulostí. Pro tým HC MOUNTFIELD neskončilo dobře, protože Jihočeši prohráli v Pardubicích. Jenže není čas o porážce mluvit, ale napravit ji. Příležitost k tomu mají hráči brzy. V neděli nastoupí na ledě Zlína. Utkání začne v 17 hodin.

Pardubice byly lepší

Utkání v Pardubicích českobudějovickému týmu příliš nevyšlo. Aspoň o tom hovoří konečné skóre 5:2 ve prospěch domácího celku. „Já bych oba soupeře raději moc nesrovnával. Papírově se zdá, že by mohl být Zlín trochu slabší, ale to je vždycky dvousečné. Vyměnili trenéra, takže i jejich hra je malinko jiná, než byla. Mají hráče, kteří umí dát gól, prosadit se v přesilovce. Je to těžké srovnávat s Pardubicemi, ale neřekl bych, že to bude o moc lehčí soupeř,“ míní Milan Černý.

Podle vývoje utkání však měli hosté dlouho body nadosah. Když ve 45. minutě snížil Kůrka na 1:2, žila českobudějovická střídačka nadějí na úspěch. „Když jsme dokázali ve třetí třetině snížit, mysleli jsme si, že bychom to ještě mohli otočit. Bohužel jsme ale dostali góla, kterým nám soupeř zase odskočil,“ litoval asistent trenéra Jandače Milan Černý.

Špatný výsledek ale rozhodně nesváděl na smůlu svého celku, nebo štěstí Pardubic. „My jsme opravdu nehráli moc dobře. Soupeř začal s respektem, to bylo vidět. My jsme toho nedokázali využít. Těžko jsme dostávali puk z pásma a trochu jsme tím pustili soupeře do hry. On upustil z toho počátečního respektu a to se nám vymstilo,“ dodal Černý.

Na východě Čech měli být Jihočeši kompletní. Aspoň se o tom před zápasem mluvilo. Jenže nakonec nenastoupil kvůli horečce útočník Michal Hudec a jeho místo zaujal David Kuchejda. Nad startem Hudece v zápase ve Zlíně visí i nadále otazník. Podobně je na tom i Filip Novák, který si z utkání odnesl naražené rameno a teprve vyšetření v nemocnici má odhalit, jestli do střetnutí naskočí. „Jinak by to mělo být v pohodě,“ věří Černý. „Problémy složit sestavu mít nebudeme.“

Uspějí ve Zlíně?

Jeden je 12. a druhý 13. Pardubice a Zlín. To jsou dva soupeři, které měli hokejisté HC MOUNTFIELD podle papírových předpokladů o víkendu porazit. Jenže hned v prvním zápase utržili jednu z nejvyšších porážek v sezoně. Bude se jim nyní na ledě Zlína hrát lépe? RI Okna, stejně jako Pardubice, dál živí naději na účast ve vyřazovacích bojích. Jenže ta s každým prohraným zápasem slábne, protože momentálně ztrácí Valaši na poslední postupové místo 13 bodů. Kdo tedy bude pro jihočeský celek snadnějším soupeřem, Pardubice nebo Zlín?

Zlínu se v této sezoně výsledkově, ale i herně příliš nedaří. Vlastně prakticky vůbec. Takhle špatnou sezonu už tamní fanoušci hodně dlouho nepamatují. Proto došlo k trenérské výměně. Ernesta Bokroše nahradil na střídačce bývalý skvělý centr Rostislav Vlach. Vedení čekalo změnu, ale ona žádná velká nepřišla. Tým se stále trápí. „Nedařilo se, tak sáhli k tomuhle kroku. Nějaký momentální impuls to dá, ale jak moc je to dlouhodobé nemůžeme vědět. Ale nám moc nepřísluší se bavit o Zlínu, to by si spíš měli říct oni sami,“ dodal Černý.

Trenéři samozřejmě poznatky o zlínské hře mají, ale zároveň jsou tak trochu v očekávání, s čím přesně domácí přijdou. „To uvidíme až tam, jestli budou hrát úpornou obranu nebo trochu odlehčí a budou hrát víc dopředu,“ uvedl Černý. Cíl má tým jasný. Pro jistotu první příčky musí přivést všechny tři body. „To jsme chtěli i včera,“ pousmál se před sobotním tréninkem asistent trenéra. „V současné době, kam přijedou Budějovice, mají soupeři respekt. Věnují se poctivě všem drobnostem ve hře. Pozorně brání, snaží se využít každou možnost směrem dopředu. Je to znát. Další věc, je že obě dvě jsou to mužstva, která hrají o play-off a potřebují každý bod. Tyhle zápas před play-off smazávají rozdíly mezi týmy. Pro nic jiného, než je výhra však nejedeme.“

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....