Banes Motor České Budějovice
17.01.2008, Miroslav Mayer

Další dvě kola dorosteneckých a juniorských soutěží

Č. B u d ě j o v i c e – Tento pátek a sobotu proběhne již 37. a 38. kolo soutěží dorostenecké a juniorské extraligy. Oba naše týmy se tentokrát utkají jednou na domácím ledě a jednou na ledě soupeře. Jedná se vždy o odvety, protože jsme se s těmito mužstvy již letos utkali, ale byli jsme vždy neúspěšní. Tentokrát máme možnost vyrovnat účty a polepšit si v tabulce.

Nejprve se v pátek od 17.30 představí na domácím ledě dorostenecké mužstvo. Změří síly s mužstvem z Hradce Králové. Postavení v tabulce nás staví do role favoritů. Hradci zatím patří 18. místo, když získali jen 38 bodů. Naši dorostenci jsou sedmí a již získali 71 bodů. V prvním vzájemném zápase 1.12. v Hradci Králové ovšem naši dorostenci získali pouze bod a prohráli na samostatné nájezdy 1:2. Máme tedy co vracet, ale přesto by se mělo jednat o jednoho z jednoduších soupeřů. Další zápas bude hrát dorostenecký tým v Karlových Varech. Tento zápas bude jistě těžší. Vary jsou v tabulce na pátém místě a mají o bod více. Navíc jim budeme oplácet porážku z Budvar arény 0:1.

Juniorský tým zajíždí nejprve do Hradce Králové. Hradec je na 18. místě a získal 45 bodů. Našemu mužstvu patří 14. místo a získal 54 bodů. Takže by se mělo jednat o vyrovnaný zápas, ve kterém potřebujeme pro účast v play- off získat všechny body. Opět máme s tímto soupeřem nevyrovnané účty. V Budvar aréně zvítězil Hradec 5:4, když utkání otáčel v poslední třetině a rozhodující gól dal v poslední minutě zápasu. Věříme, že odveta nám vyjde lépe. V sobotu přijedou do Českých Budějovic na svůj zápas Karlovy Vary. Náš soupeř je na tom v tabulce o poznání lépe, patří mu čtvrté místo a získal 66 bodů. První utkání ve Varech se nám nepovedlo a prohráli jsme 7:1. To se budou snažit naši junioři napravit v Budvar aréně od 12:30 Přejeme našim týmům hodně štěstí.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....