Banes Motor České Budějovice
14.01.2008, Miroslav Mayer

Máme málo hráčů v mládežnických výběrech, říká Jiří Šrámek

Č. B u d ě j o v i c e - Na akcích reprezentace“16“ má letos HC České Budějovice minimálně jistotu jednoho zastoupení. Je to Jiří Šrámek, který působí u mužstva jako hospodář. Jiří Šrámek (1953) hokejově vyrůstal v Českých Budějovicích, působil ve všech mládežnických kategoriích. Za dospělé hrál za Motor Č.B., Trenčín, Vimperk, Soběslav. 2x na MS juniorů pokaždé 3. místo. S Trenčínem vybojoval postup do první ligy. Od roku 1982 začal pracovat s mládeží v Č.B. - nejdříve základny a od 1989 dorost a juniorka. Třikrát byl jako trenér mistr ČR s dorostem a jednou s juniorkou. Povídali jsme si o poslední reprezentační akci“16“, kdy se naše mužstvo třikrát utkalo s Ruskem. V prvním a ve třetím prohrálo a ve druhém se mu podařilo zvítězit.

Jak byste ze svého pohledu zhodnotil tři domácí zápasy s Ruskem?

Jednalo se o kvalitní utkání z naší i z jejich strany. V prvním utkání nás přehráli, protože byli aktivnější. Byli daleko lepší na bruslích i na puku. V druhém utkání jsme my lehčeji bruslili, už jsme věděli, jak soupeř hraje a nechyběla nám motivace. Takže jsme v druhém zápase vyhráli.

Co poslední, třetí utkání. Jaký mělo průběh?

Rusku se podařilo dát rychle branky a my jsme potom upadli trochu i do únavy a už to nebylo ono. Další věcí bylo, že se jednalo o poslední utkání a bylo tam hodně rodičů a příbuzných hráčů. Každý se chtěl podívat, vyfotit si hráče a to nám také trochu svazovalo nohy.

Jaký byl tedy přínos těchto utkání?

Trenéři mohou pozorovat soupeře i naše hráče a zjišťovat, jak na tom jsou. Za měsíc budeme hrát na další akci znovu proti tomuto soupeři na turnaji čtyř ve Švédsku. Rozhodně to byl přínos i pro hráče.

Co diváci, chodí na tato utkání u nás diváci?

Chodí diváci z místa utkání, jsou tam samozřejmě rodiče i agenti. Nejvíce diváků bylo na posledním zápase v Nymburce.

Jsou v tomto mužstvu již hráči, kteří výrazně převyšují ostatní?

Jsou tam určitě šikovní kluci, kteří na sobě musí ještě hodně pracovat, jak v oddílech, tak v národním mužstvu. Jména se postupně ukáží sama, ti hráči se budou prosazovat postupně.

Vrcholem sezony pro mužstvo“16“ je turnaj čtyř v únoru ve Švédsku.

Mužstvo by mělo být už stabilizováno, protože je to už čtvrtá akce a šanci se ukázat dostalo přibližně 55 hráčů v této kategorii a z toho se vytvoří to mužstvo 20 hráčů plus 2 brankaři.

Na turnaji byl i Bohumil Jank, jak si vedl?

Zahrál svůj standart, ani nevyčníval, ani nedělal žádné chyby. Určitě má co zlepšovat. Všechny poznatky o jeho hře jsem předal panu Červenému a ten s ním na těchto věcech bude v tréninku pracovat. Byl už na dvou akcích, takže za dva týdny se dozvíme, bude-li nominován. Bohužel nemáme více zástupců v mládežnických kategoriích. Loni jsme měli mnohem více reprezentantů. Je škoda, že se naši hráči více neprosazují.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....