Banes Motor České Budějovice
09.01.2008, redakce

Českobudějovický hokej slaví 80 let! Přijďte slavit s námi!

Č e s k é   B u d ě j o v i c e - Přesně ve čtvrtek 10. ledna tomu bude osmdesát let, co vznikl sloučením dvou klubů Viktorie a Slovanu AC Stadion České Budějovice, předchůdce později úspěšného SKP, Slavoje, Motoru, HC České Budějovice i současného HC Mountfield. Klub u této příležitosti připravil ke čtvrtečnímu utkání, v němž se českobudějovičtí hokejisté střetnou se Slavií Praha doprovodný program, o jehož podrobnostech se můžete dozvědět uvnitř článku.

Slavnostní úvod


U příležitosti 80. výročí klubu bude mít utkání s pražskou Slavií slavnostní zahájení. V něm nakoukneme do historie klubu, bude vyhlášen výběr těch největších hvězd, které se v českobudějovickém klubu během osmdesáti let jeho existence objevily a zlatým hřebem pak bude vhození čestné bule bývalým vynikajícím obráncem Českých Budějovic Antonínem Španingerem, jemuž loni bylo již úctyhodných jednaosmdesát let a který jako jeden z posledních pamatuje vykonstruovaný proces z podzimu roku 1950 s členy národního týmu, který měl odletět na světový šampionát 1949 do britského Londýna.

Hokejová galerie


Již od 16.00 hodin, tedy téměř hodinu a půl před začátkem utkání, budou otevřeny brány českobudějovické Budvar Arény. A to z jednoho prostého důvodu. V prostorách za trestnými lavicemi pod tribunou A bude připravena improvizovaná hokejová galerie, kde budou zájemci moci shlédnout historické fotografie od doby založení klubu až po současnost, nejvýznamnější poháry klubové historie, mezi kterými bude i mistrovský pohár z roku 1951, nalezený teprve nedávno českobudějovickou hokejovou legendou Jaroslavem Pouzarem, a také řadu historických dresů.
V galerii bude rovněž u této příležitost připravena videoprojekce.

Soutěž o cenu za 95 000 korun!


V rámci osmdesátých narozenin klubu se rozhodl generální partner akciová společnost Mountfield věnovat do druhé přestávkové soutěže zahradní traktor v hodnotě 95 000 korun! Stačí si koupit zápasový zpravodaj Hokejklub a pak už jen dávat pozor na vylosovaná čísla. V průběhu první třetiny bude vylosováno celkem deset čísel Hokejklubu, o přestávce první pak z těchto deseti budou tažena tři. Majitelé těchto tří Hokejklubů si to mezi sebou rozdají ve druhé přestávkové soutěži ve střelbě na brankáře. Na vítěze čeká luxusní zahradní traktor XT 180 HD v již zmiňované hodnotě 95 000 korun. Ovšem pozor! Pokud výherce druhé přestávkové soutěže nebude mít o tuto cenu zájem, vyplatí mu Mountfield a.s. hotově 50 000 korun!!!

Další akce


A to stále není vše. V předprodeji čeká na každého, kdo si zakoupí vstupenku na utkání se Slavií, slevová knížka od společnosti McDonald´s.
Překvapení čeká i na horlivé konzumenty piva. Díky společnosti Budějovický Budvar, n.p. budou u jednotlivých vstupů do Budvar Arény rozdávat hostesky kupóny na pivo zdarma. Ti, co si zakoupili vstupenku, dostanou kupón jeden, majitelé permanentek poté kupóny dva.
Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....