Banes Motor České Budějovice
21.12.2007, Radek Papáček, Tomáš Zetek

Jihočeši míří do severočeského Ústí

Č. B u d ě j o v i c e - Extraliga pomalu začíná nabírat očekávané závratné tempo. V jednom z dílů náročné série cestují hokejisté HC MOUNTFIELD do Ústí nad Labem. Lví smečce se v nováčkovské sezoně příliš nedaří a topí se u dna tabulky. Soubor Josefa Jandače tak bude v utkání jasným favoritem. K tomu jej vedle postavení na špici tabulky předurčuje i dosavadní bilance ze dvou vzájemných zápasů – 2 výhry a skóre 10:3. Utkání 31. kola mezi Jihočechy a Ústím startuje v 17:30 hodin.

Po reprezentační přestávce Budvar Arénu navštívil celek RI Okna Zlín. Valaši se v utkání dostali dvakrát do vedení. „Museli jsme dotahovat náskok Zlína, o to bylo utkání pro nás těžší,“ uvedl kouč Josef Jandač na tiskové konferenci po utkání. Obrázek celého zápasu se nijak nevymykal předzápasovým prognózám.

Diváci sledovali hokej spíše založený na bojovnosti než na jiných aspektech. Místy skoro až křečovitou bitvu. „Zápas neměl valnou úroveň, tak jako to vždy bývá při střetnutích se Zlínem,“ poznamenal kouč domácího týmu.

„Vše se odvíjelo od defenzivní taktiky soupeře,“ dodal Jandač. Valachy zlomil až gól Brabence v oslabení, šťastný Vydareného a brilantní Sailera. „Od druhé třetiny jsme byli aktivnější a zlomili vývoj duelu v náš prospěch,“ řekl Josef Jandač. Duel nakonec skončil vítězstvím HC MOUNTFIELD v poměru 4:2.

Okénko do kabiny HC MOUNTFIELD

Ani proti Zlínu v domácím červeném dresu nechyběl Milan Toman. Příkladný bojovník a srdcař. V pátek jej navíc čeká mírně pikantní duel. „Gólman Petr Přikryl je mým dobrým kamarádem,“ prohodí nezdolný pilíř defenzivních řad českobudějovické eskadry, který v Ústí rovněž působil.

Vzpomenete krátce na duel se Zlínem?
„Je to pro nás dobrý vstup do dlouhé série zápasů, která bude následovat. Začátek sice nebyl z naší strany tak dobrý, ale možná se na nás podepsala reprezentační pauza. Důležité jsou ale pro nás tři body a ty máme.“

Pomalu se začíná extraligová tabulka dělit na horní a dolní polovinu. Bude nyní období kolem Vánoc a začátek ledna ještě více rozhodující?
„Od začátku hrajeme dobře a snažíme se udržet stálou výkonnost. Nerozdělujeme si ligu na žádná období a chceme vyhrávat každý zápas ať v září nebo lednu.“

Bude souboj s Ústím srovnatelný jako se Zlínem? Lvi asi také vsadí vše na defenzivu.
„Proti nám už málokdo útočí, takže se to možná bude podobat utkání se Zlínem. Zlín má ale asi trochu lépe organizovanou hru ve středním pásmu než Ústí, tak uvidíme.“

Atmosféra v Ústí asi není ideální. Proběhly tam i nějaké výměny hráčů.
„Jsou poslední, takže atmosféra asi moc dobrá být nemůže. Ty změny tomu také nepomohly. My se je ale budeme snažit udržet tam, kde jsou.“

Ústecký klub dokonce opustilo několik zkušených hráčů. Slovy vedení klubu buď dostali dovolenou, nebo odešli na jiné angažmá. Co na to říkáte?
„Samozřejmě o tom něco vím, protože tam znám stále dost lidí z doby, kdy jsem tam působil. Nechtěl bych to ale nijak komentovat, protože mi to rozhodně nepřísluší. Na druhou stranu bych byl určitě radši, kdyby bylo Ústí někde úplně jinde, než je.“

Do sestavy se po zranění vrací ostrostřelec Jan Čaloun. Budete si na něj dávat větší pozor?
„Nevím, kolik toho stihl po doléčení zranění natrénovat a jak se cítí, takže nevím, co může předvést. Je dobrý v přesilovkách, umí podržet puk a je dobrý i v koncovce. Uvidíme, jestli už bude ve formě a schopen hrát delší dobu na ledě.“

Jak vy osobně přijímáte hustý program v období Vánoc?
„Radši to vůbec nebudu komentovat, stejně jako celý systém extraligy.“

Budete hrát 23.prosince a hned poté 26. prosince.
„Není k tomu, co dodávat. Lepší už to být rozhodně nemohlo. (ironickým hlasem)

Vzájemná utkání v letošní sezoně

25.11.2007 Ústí nad Labem - HC Mountfield 2:6 (1:1, 1:3, 0:2)
Branky a nahrávky:
19. Pazourek (A. Novotný), 32. Houdek (Liščák) - 17. Toman (Hudec), 22. Vak (Veselý), 27. Hřebejk, 28. Šimánek (Sailer), 46. L. Květoň (Vydarený), 58. Bolf (Brabenec). Rozhodčí: Rejthar - Čížek, Prchal. Vyloučení: 5:9. Využití: 2:3. Diváci: 4283.

Ústí: Přikryl (28. Zikmund) - A. Novotný, Vágner, Houdek, Ficenc, Zeman, J. Evan, Pojkar, Zápotočný - A. Nedorost, Pazourek, Antoš - Šaffer, Liščák, Klimt - F. Mrázek, Špirko, Hašek - Míka, Heřman, Klobouček.

HC Mountfield: Turek - Toman, Gřegořek, Sičák, Vydarený, F. Novák, Melichar, Bolf - Hřebejk, V. Hübl, Brabenec - Kůrka, Šimánek, Sailer - M. Hudec, Vak, Veselý - Mertl, L. Květoň, Kotrla.

Vladimír Evan, hlavní trenér Ústí n/L.: My jsme tu dnes viděli špičkový extraligový tým s vysokými ambicemi. Celkem slušně jsme odehráli první třetinu, ale od druhé jsme hráli s příliš velkým respektem. V prvních deseti minutách druhé třetiny jsme se normálně zbortili, nehráli a přenechali aktivitu Budějovicím, které nás v některých situacích úplně jasně přehrávaly a já jim můžu jen pogratulovat k vítězství.

Josef Jandač, hlavní trenér HC MOUNTFIELD: Byl to příjemný návrat do Ústí. Odehráli jsme celkem slušné utkání a byli brankově efektivní v koncovce. Zápas jsme si komplikovali jen častými vyloučeními, která mohla to utkání nějakým způsobem zdramatizovat nebo změnit, ale naštěstí jsme to ustáli a zápas potom kontrolovali.


2.11.2007 HC Mountfield - Ústí nad Labem 4:1 (3:1, 1:0, 0:0)
Branky a nahrávky:
3. Hudec (Hübl), 5. Gřegořek (Novák), 8. Sailer (Sičák), 32 Gřegořek (Hübl) - 9. Pazourek (Janků). Rozhodčí: Kubeš - Kis, Padevět. Vyloučení: 5:10. Využití: 2:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 5 368.

HC Mountfield: Turek - Toman, Gřegořek, Vydarený, Sičák, F. Novák, Bolf, Mucha, Frolo - M. Hudec, V. Hübl, Brabenec - Kůrka, Šimánek, Sailer - Veselý, Vak, Kotrla - Hřebejk, Mertl, L. Květoň.

Ústí: Přikryl - A. Novotný, Vágner, Zeman, Ficenc, Houdek, Hořava, Pojkar, Zápotočný - Janků, Pazourek, Antoš - Klobouček, T. Martinec, Klimt - Šaffer, Špírko, Hašek - Mrázek, A. Nedorost, Heřman.

Milan Černý, asistent trenéra HC MOUNTFIELD: Měli jsme dobrý vstup do utkání, ale trochu nás přibrzdil gól, kterým hosté snížili na 3:1. V tom momentu jsme ještě vítězství neměli jisté, ale po čtvrtém gólu už bylo rozhodnuto. Ve zbylém čase jsme náskok kontrolovali.

Vladimír Evan, hlavní trenér HC Ústečtí lvi: Domácí splnili roli favorita, naopak my jsme jenom potvrdili, že se nám v poslední době nedaří zejména střelecky. Udělali jsme šňůru prohraných zápasů, hrajeme opravdu špatně. Musíme věřit, že se to co nejdřív zlepší.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....