Banes Motor České Budějovice
15.12.2007, Tomáš Zetek

Kamil Brabenec: Klukům v reprezentaci vůbec nezávidím

Č. B u d ě j o v i c e - 5 + 3. To je bilance z posledních šesti duelů, kterou má na svém kontě jeden ze současných lídrů českobudějovické ofenzívy. Kamil Brabenec společně s Michalem Hudecem táhne útok HC MOUNTFIELD a parťáci z jedné lajny vedou i průběžné kanadské bodování mužstva. Zatímco slovenský forvard se objevil v nominaci kouče národního týmu. Alois Hadamczik na jeho kolegu z útoku prstem neukázal.

Kamile, sledujete v těchto dnech zápasy reprezentačního týmu?
Ne. Teď mám jiné starosti ohledně rodiny a Vánoc. Ani nemám moc chuť. Chci si chvilinku odpočinout od hokeje, když je pauza.

Takže vás nemrzí, že nejste na akci národního mužstva, která se teď koná?
Ne, teď mě to nemrzí vůbec. Jak říkám, děti, Vánoce. To jsou úplně jiné starosti, příjemné. Abych pravdu řekl, tak po utkání s Libercem jsem vůbec klukům nezáviděl, že musí odjet za reprezentací.

Dobrá. Zeptám se tedy jinak. Víte, v kolika posledních utkáních v řadě jste bodoval?
Nevím. Teď si myslím, že jsem udělal nějaké body. Tak posledních šest nebo sedm zápasů. Přesně to ale nevím. (Přesně je to šest utkání - pozn. autora)

Ale na zápas, kdy jste naposledy vyšel bodově naprázdno si vzpomenete, ne? Bylo to venku…
Venku? No tak ve Varech jsem dal gól, takže ten zápas před tím. Ale kde jsme hráli, to si nevzpomenu. (Byla to správná domněnka. Soupeřem byl Třinec - pozn autora).

Ptám se takhle, protože je v extralize málo hráčů, kteří mají v posledních zápasech podobnou bilanci jako vy. V posledních šesti duelech jste dal pět branek a na tři přihrál. Nemrzí vás, že aspoň z tohoto důvodu vám nezkusil pan Hadamczik zavolat?
Jo i ne. Ale já už s tím tak nějak počítám. Už jsem asi pro ně starý. Zkusil jsem si to, odehrál jsem za nároďák pár zápasů a je zase řada na jiných.

V dotazníku na webu hokejcb.cz jste uvedl jako největší hokejový zážitek utkání v národním týmu. A teď už říkáte, že je řada na jiných…
Neříkám, že mě to neláká. Nemá cenu se zatím ale zabývat. Pokud se líbí trenérovi jiní hráči nebo mají zkrátka lepší formu, tak nemá cenu uvažovat, proč je tam ten a ten a já ne.Takový nejsem. Samozřejmě se kouknu na nominaci, ale už mi není pětadvacet, abych si říkal, co to je za hrůzu, že jsem se tam nedostal.

V létě se o vás intenzivně zajímaly kluby z Ruska, ale nakonec jste zůstal v HC MOUNTFIELD. Říkal jste, že kdyby se ještě nějaká nabídka v budoucnu objevila, znovu byste ji zvažoval. Dá se “vybojovat“ dobré angažmá i bez startů v národním mužstvu?
Já doufám, že ano. Teď jsem měl zase nějaké zprávy o tom, že bylo něco z Ruska, ale momentálně to není aktuální. Chci tady s Budějicemi vyhrát titul. Máme na to dobře našlápnuto a rozhodně to je v silách týmu. Musíme se vyhnout nějaké větší krizi a pak bojovat, aby se nám povedlo play off.

Odehráli jste v posledních dnech před reprezentační přestávkou řadu těžkých utkání. Přišla vám pauza tedy vhod?
To jsou dvě spojité nádoby. Na jednu stranu je dobře, že si odpočineme, ale na druhou stranu jsme v poslední době hráli dobře, dělali body i venku. Bude záležet na nás, jestli dokážeme zase navázat na výkony, které jsme předváděli před pauzou.

Poslední dva zápasy jste odehráli v Pardubicích a Liberci. Bylo těžké vydolovat z nich tři body?
Určitě. Byla to typická utkání play off. Paradoxně těžší zápas na fyzičku byl v Liberci. Řekl bych, že Pardubice z nás měly velký respekt, ale my jsme toho nedokázali využít. Přizpůsobili jsme se jejich hře. Sami jsme je dostali do vedení a pak honili zápas, abychom alespoň vyrovnali. To se naštěstí povedlo.

V Liberci to bylo podobné, akorát s tím rozdílem, že jste v prodloužení dovedli zápas do vítězného konce, který jste zařídil vy…
Možná z hlediska toho se mi zápas vydařil, ale že bych předvedl nějaký extra výkon, to ne.

Gól padl v přesilové hře po faulu na vás od Václava Pletky. Rozhodčí vyloučil jeho oplácení a v médiích se z toho udělal “bublina“. Vyříkali jste si to s libereckým útočníkem po zápase?
V pondělí ráno mi Venca volal, takže jsme to ještě probírali po telefonu. Ale nemá cenu to nějak rozebírat. Kdo to neviděl, tak se mu to dá těžko popsat. Atmosféra na konci vyrovnaného zápasu je vždycky vyhrocená. Naše kamarádství s Vencou tím ale nijak neutrpělo a ještě jsme si dobře pokecali.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....