Banes Motor České Budějovice
11.12.2007, Radek Papáček

Tomana na odpočinek příliš neužije

Č. B u d ě j o v i c e - Je úterý dopoledne a kabina HC MOUNTFIELD zeje prázdnotou. Aktuálně druhý celek hokejové extraligy má po náročném programu dva dni volno. Na stadionu byste tak živáčka hledali marně, slušelo by se říct. Jenže opak je pravdou. Příkladem je Milan Toman, který svému tělu místo klidu raději dopřává chvíle v posilovně. Zatímco jiní si užívají krátké dovolené, on dobrovolně podstupuje mor pod činkami.

Byla to namáhavá mise. V pátek Jihočeši hráli v Pardubicích, v neděli v Liberci. A na východočeském i severočeském kolbišti obstáli. Nejdříve sehráli s letos sice mátožným, ale i bez těchto okolností, pořád velice silným Moellerem vyrovnanou partii, leč mu nakonec podlehli na samostatné nájezdy.

Druhá ostrá válka je čekala v Tipsport Aréně, kde je vyzvala dravá smečka Bílých Tygrů. Krotitelé z jihu Čech jim ale dokázali přistřihnout drápky. Dramatickou bitvu vrcholící v prodloužení rozhodl Brabenec.

Po dvouzápasové venkovní misi si to pak početná ekypa z českobudějovického kádru namířila na reprezentační srazy. Ostatní borci dostali od Josefa Jandače dvoudenní volno. Koučovo nařízení vzali s povděkem a nic proti němu nenamítali.

toman milan top08 (1)Krajánci se rozutekli za svými rodinami či známými a hráči původem z Budějovic o vyplnění jepičí dovolené nouzi jistě také nemají. Výjimkou je ale Milan Toman. Podsaditý bek žádné polehávání doma na gauči či jiné podobné kratochvíle nezná.

Tak, jako obvykle přichází v úterý dopoledne do Budvar Arény. Kromě něj tam ale skoro nikdo není. A proč také, že? Když mají hokejisté přece volno. „Já se ale radši udržuji v zápřahu, než abych odpočíval,“ říká populární „Tomič“. „Je pravda, že teď bylo hodně těžkých zápasů, ale zase není třeba z toho vypadnout a tolik vyčerpávající to také nebylo, přijdou ještě horší chvíle v sezoně,“ pousměje se šibalsky.

Je pověstný tím, že na tréninky přichází jako první a odchází jako poslední. Tentokrát jej ale ani nemá kdo předběhnout. Při příchodu do hokejového království narazí jen na maséra Bezpalce. „Nazdar Kendy,“ pronese směrem k taktéž osamocenému vojákovi v poli. Kolega Vlašic se totiž v současnosti stará o reprezentanty.

Muž, který se letos mezi obránci opět pohybuje v popředí extraligových statistik produktivity, kvapem mění civilní oděv za sportovní soupravu. „Zajdu si na chvíli do posilovny,“ objasňuje Milan Toman důvod své návštěvy českobudějovického chrámu.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....