Banes Motor České Budějovice
17.10.2007, Radek Papáček

David Kuchejda: Kluci si nejvíce cenili výhry nad Spartou

Č. B u d ě j o v i c e - Jen z povzdálí sledoval ohromující tažení HC MOUNTFIELD extraligou, kdy Jihočeši vyhráli deset zápasů v řadě. Útočník David Kuchejda si v letní přípravě přivodil zranění kolena, které jej na dlouho dobu vyřadilo ze hry. „Co jsem mohl sledovat, tak kluci si asi nejvíce vážili výhry na ledě Sparty, kde se navíc vyhrálo po několika letech,“ vypozoroval dvacetiletý útočník.
Mohl byste jen krátce připomenout, jaké zranění vás provází?
Mám udělanou plastiku předního křížového vazu. Zatím hraji s ortézou a do zápasu bych mohl naskočit asi tak za tři týdny, tedy v půlce listopadu.

Částečně jste již odpověděl, ale zkuste ještě upřesnit vaši momentální situaci po zdravotní stránce...
Už asi měsíc a půl trénuji společně s klukama. Zatím je to dobré a koleno drží. Mám ne něj čtyřbodovou ortézu a zatím jsem s tím spokojený.

Vy sám osobně se při tréninkové zátěži cítíte dobře?
Cítím se pořád lépe a lépe. Takže doufám, že by to mohlo klapnout. To nejhorší jsem si snad letos už vybral.

Toto zranění bylo vaše první vážnější?
Už dříve jsem měl natržené postranní vazy. To ale nebylo tak vážné, jako je to nyní. Nikdy jsem doteď na operaci nešel. Takže to pro mě skutečně bylo nejvážnější zranění, co jsem měl.

Jak takovou situaci snášíte, když ji zažíváte poprvé v kariéře?
Dopoledne chodím s klukama normálně na tréninky, pak do posilovny. Odpoledne třeba chodíme ještě s Honzou Cháberou plavat nebo i na led s juniorama. Když nechodíme do zápasů a nejsme tak vytížení, tak si přidáváme navíc, abychom to manko, které jsme v létě nabrali, dohnali.

Jak těžké pak podle vás bude naskakovat do rozjeté sezony?
Těžké to rozhodně bude. Já ale věřím, že to zvládnu a šanci dostanu.

Mohl by vám v návratu na led ulehčit fakt, že mančaftu se parádně daří?
Do jisté míry to pravda je. Na druhou stranu ale když se klukům daří, je pro trenéra těžké do sestavy zasahovat. I z tohoto hlediska to beru.

Jezdíval jste se třeba dívat s mužstvem i na venkovní zápasy?
To ne. Když kluci někam jeli, tak já jsem si odpoledne zašel raději do posilovny. Samozřejmě rád bych s nimi třeba jel, ale posilovnu jsem v té chvíli považoval pro mě za prospěšnější.

Spoluhráči mezi tím vytvořili velmi dobře známou sérii deseti vítězných zápasů. Vycítil jste v kabině, jaké výhry si asi nejvíce považovali?
Co se tak bavili, tak myslím, že si hodně cenili výhry na Spartě, kde se vyhrálo 4:1. Navíc po dlouhé době. A co já jsem měl možnost vidět, tak doma s Libercem byl také výborný zápas. Bylo vyprodáno, kluci před koncem vyrovnali a nakonec i v prodloužení vyhráli. Takže asi tyto dva zápasy.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....