Banes Motor České Budějovice
14.09.2007, Tomáš Zetek

Duda vs. Hřebejk: Už je to historie, je si jist českobudějovický útočník

Č. B u d ě j o v i c e – Stačilo málo a stal se hrdinou utkání. Extraligovou premiéru v nové sezoně by ozdobil rozhodující trefou duelu. Když ve 28. minutě Štěpán Hřebejk nachytal slávistického gólmana v nedbalkách, vedl HC MOUNTFIELD 3:2. Nakonec ale zápas dospěl do prodloužení, kde právě Hřebejk neproměnil stoprocentní šanci. Jihočeši pak prohráli na penalty. „Měl to být gól. Tam není o čem diskutovat,“ kroutil hlavou českobudějovický štírek.
Musíte být asi hodně zklamaný, že?
Je sice dobře, že jsme si z Prahy přivezli bod, ale pokud jde o mě, tak zklamaný jsem hodně.

Je to kvůli neproměněné šanci v prodloužení, že?
Přesně tak. Měl to být gól. Tam není o čem diskutovat.

Po krásné kombinaci celé čtveřice jste byl zcela sám dva metry před Adamem Svobodou. Co jste udělal špatně?
Pak když jsem se koukal na kostce na opakovačku, tak bylo vidět, že jsem měl plno času. Určitě by bylo lepší to zpracovat a počkat si. Áda Svoboda šel hned do rozkleku a já ho trefil přímo do břicha. Kdybych udělal nějaký pohyb do strany, tak by se mi část branky určitě odkryla.

Stihl jste i dorážku, ale ani ta neskončila za slávistickým gólmanem…
Zkusil jsem to nějak trefit na branku. Mám za to, že jsem ho dokonce trefil do hlavy, protože jsem slyšel takové divný plesknutí. Je to škoda.

Dostal jste se do pozice, v které jste se ale původně vůbec neměl objevit. S Kamilem Brabencem běžně v těchto situacích nenastupujete, ne?
To je pravda. Chodí tam s nimi Mišo Hudec, který byl ale zrovna vyloučený, tak tam trenér Jandač poslal mě.

HC MOUNTFIELD nakonec prohrál na samostatné nájezdy. Bod z prvního zápasu v novém ročníku berete?
Já si myslím, že bod je dobrý. Vzhledem k tomu, jak se nám povedl začátek, je to ale škoda. Byla chyba, že jsme dostali rychlý gól na 2:1 před koncem první třetiny.

Vy jste byl při obdrženém gólu na ledě. Jak jste celou situaci viděl?
Najednou se ocitli dva hráči za obranou a Milan Toman tam byl na ně sám. Puk sice neskončil v brance, ale slávisti to tam pak dotlačili i s našimi hráči.

Odpověď na Vakův gól byla blesková. Trenér Jandač označil tento moment za klíčový v celém utkání. Souhlasíte s ním?
Nevím, jestli to byl moment úplně klíčový, ale každopádně soupeře to posadilo na koně.

Ve 28. minutě České Budějovice díky vaší brance opět vedly o gól. Adam Svoboda si ten gól asi za rámeček nedá. Váš pokus z velkého úhlu mu propadl mezi rukou a tyčkou do branky. Bylo to cílené zakončení?
Vůbec ne. Kytka mi dal dobře puk do strany, tak jsem se zkusil natlačit k brance. Když už jsem byl ale hodně z úhlu a viděl jsem, že se před branku nedostanu, tak jsem to zkusil nahodit bekhendem.

Vyrovnání přišlo za tři minuty z hole Radka Dudy. Váš starý známý z předloňského play off, že? Mediální válka, v níž vás dost nechutně urážel, už je zapomenuta?
Já myslím, že ano. To bylo hlavně kvůli tomu, že to bylo v play off. Chtěl nás nějak rozhodit. Teď je ale začátek sezony, takže není důvod takovéhle věci dělat.

Slavie pro novou sezonu zúžila kluziště. Bylo to na hře znát?
Trochu jo. Plocha je o dost užší a rohy jsou hodně kolmé. Ve třetinách je rychlejší přístup v obranné činnosti. Hraje se hodně kontaktní hokej.

V Budvar Aréně je na každá straně kluziště o metr širší…
Ten metr je hrozně znát. Když je tam deset hráčů, tak každý kousíček ve třetině navíc je patrný.

Nyní vás čekají tři zápasy v řadě na domácím ledě. Cítíte to jako výhodu?
Nevím, jestli to pro nás bude výhoda, ale čekají nás zápasy před plným stadionem a skvělým publikem, takže bude třeba udělat dobré výsledky. Uděláme pro to všechno.

Hrát hned zkraje tři zápasy doma je ošidné. Když se nepovedou mohla by na mužstvo padnout deku, nemyslíte?
Může se to na nás podepsat, ale my si vůbec nepřipouštíme, že se něco takového může nastat.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....