Banes Motor České Budějovice
26.02.2002, David Lukeš

Bartoš hrál o večeři!

S letos nevídanou lehkostí přehráli dnes budějovičtí svého soupeře a věnovali tak pohříchu až na konci sezóny nejvěrnějším divákům dárek v podobě osmibrankového výprasku Panterům z Havířova. Přitom si zářezy na své pažby připsali pouze tři střelci, Peterovi Bartošovi chyběl čas, aby završil unikátní bilanci tří hattricků v jednom zápase!
Domácí hokejisté neměli radost jen z předvedeného výkonu a přesvědčivého vítězství. Dnes se definitivně zachránili a utekli hrozbě baráže, k čemuž jim dopomohl výsledek z Pardubic.

Mezi prvními výchozími z domácí kabiny, byť ještě v propocených hráčských kalhotách, byl střelec prvních tří branek zápasu Petr Sailer. Ten svůj hattrick dovršil již ve 24. minutě a není divu, že úsměvy nešetřil. Kolikrát se ve své extraligové kariéře trefil třikrát v jednom zápase? "Poprvý. Za 9 let co hraju ligu!" vyhrkne nadšeně. S čím nastoupí uvolněný tým do dalších zápasů? "Dnes jsme se zachránili, protože Kladno jenom v Pardubicích remizovalo. Ale v dalších zápasech určitě chceme dokázat, že hokej hrát umíme." Hattrick bude určitě potřebovat oslavit... "Něco bude zítra, ale jenom decentně po rehabilitaci, nějaké dobré jídlo, pořádně to oslavíme až po posledním zápase s Plzní"

Díky podivuhodným střeleckým okolnostem zápasu docílil čistého hattricku i křídelní útočník Jirka Šimánek, jenž skóre vyhnal v závěru až do letos rekordní výše. Jirka poodhalil konkrétní cíle mužstva do konce sezóny: "Na Havířov ztrácíme jeden bod a v náš prospěch hrají lepší společné zápasy. Chceme před něj, chceme být desátí." Své mimořádné dnešní střelecké potenci nepřikládal velkou váhu. "Nebylo to tak těžký, dával jsem to v podstatě do prádné branky, kluci mi určitě hodně pomohli." Následně mě vyvádí z omylu, když se domnívám, že tři branky v jednom utkání dosáhl poprvé v životě... "Byl to už druhý hattrick, poprvé se mi to povedlo loni s Pardubicemi tady doma."

Peter Bartoš vycházel z kabiny nezvykle brzy. Čekala na něj, jako již tradičně, manželka Veronika s oběma dcerami, Viky a Verunkou. Ta se přiznala, že před zápasem Petera hecovala. "Řekla jsem mu, že když nedá gól, nebude večeře. Takže najíst dostane," smíchy objasňovala. Peter zápas okořenil dvěma slepenými trefami v prostřední třetině. "Byla to náhoda, dneska nám to tam prostě padalo. Jsme všichni rádi, že strašák baráže je už za námi. Tahle sezóna byla opravdu náročná a šlo především o to jí přečkat. S novým stadiónem bychom se měli zvednout." Diváků mnoho nebylo, ale ta hrstka svojí přítomností věrnost dokázala. "Určitě bych je chtěl pozvat na rozlučku v neděli se Vsetínem"
Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....