Banes Motor České Budějovice
10.09.2007, Tomáš Zetek

Na tiskové konferenci se mluvilo o zisku titulu

Č. B u d ě j o v i c e – Sezona 2007/2008 odstartuje sice až ve středu, kdy se v předehrávce 1. kola představí mužstvo HC MOUNTFIELD na ledě pražské Slavie, ale neoficiálně byl pro Jihočechy nový ročník zahájen již v pondělí. V českobudějovickém IGY centru se totiž uskutečnila předsezonní tisková konference, na níž byly odkryty cíle pro nadcházející ročník, a také následná autogramiáda českobudějovických hráčů, kde si přišli na své i hokejoví fanoušci.
Pár minut po čtrnácté hodině pondělní zasedli ve druhém poschodí obchodního komplexu IGY k předsezónní tiskové konferenci nejvýše postavení muži českobudějovického HC MOUNTFIELD. Stejně jako loni, dva dny před vstupem Jihočechů do sezony, rozhrnuli představitelé největšího jihočeského klubu oponu nastávající sezony. Úvodním slovem poděkoval sportovní manažer Jaromíra Látal všem sponzorům, žurnalistům a fanouškům za projevenou přízeň v předchozí sezoně a letním období. Poté už se mohlo bez ostychu začít hovořit o extraligovém ročníku, který startuje již tuto středu!

Zdeněk Blažek: Jsem si jist, že na Liberec, Spartu nebo Pardubice bude vyprodáno

Novým prvním mužem českobudějovického klubu se stal v dubnu Zdeněk Blažek, který zastává pozici předsedy představenstva akciové společnosti HC MOUTFIELD. „Před sezonou nastaly změny ve struktuře klubu, když se společnost Mountfield stala většinovým vlastníkem,“ vzpomněl na rozsáhlé retuše v řadách představenstva jeho předseda. „Firma Mountfield vlastní přes 90 procent akcií klubu. Dalšími akcionáři zůstali František Lošek, Michal Lošek a doktor Tripes,“ dodal Blažek.

Po dvou semifinálových anabázích z posledních sezon se těší fanoušci českobudějovického klubu na honbu za finálovou účastí. Přesně to je také cílem oddílu od soutoku Vltavy a Malše. „Klub si stanovil vysoké cíle, které vycházejí z úspěchů z předešlých dvou sezon. Pokud budeme mluvit o finále, tak klub je na tuto eventualitu rozhodně připraven,“ usměje se šibalsky Blažek.

Ke kýženému úspěchu má dopomoci Jihočechům jejich široká obec fanouškovská. „Loňský průměr byl 5209 diváků na zápas, což nás řadilo na třetí místo v extralize,“ podotýká předseda představenstva. „V tuto chvíli jsou prodány čtyři tisícovky permanentních vstupenek. V pondělí jsme prodej za původní cenu ukončili,“ dodává Blažek. „Na soupeře jako jsou Liberec, Sparta nebo Pardubice jsem si jistý, že bude vyprodáno. Doufáme však, že naše hra bude natolik atraktivní, že přijde plný dům třeba i na Ústí nad Labem.“

Miroslav Schön: Pokud hovoříme o finále, tak já říkám cíl - vyhrát extraligu

Do dění v českobudějovickém klubu vstoupil už loni jako zástupce firmy Mountfield. Miroslav Schön je zároveň členem představenstva akciové společnosti, kterou jihočeský klub je. Právě on je nejpovolanějším v diskuzích o ekonomické stabilitě. „Loni byla do rozpočtu dána naší společností určitá částka, která se pro tuto sezonu zvýšila o několik desítek procent. Navíc byl poskytnut dost zásadní jednorázový příspěvek,“ vysvětluje Schön.

„Rozpočet nechceme a ani nemůžeme zveřejnit, protože stále jednáme se sponzory. Co však můžeme říct s určitostí je to, že rozpočet přesáhne sto milionů korun, což se stane poprvé v historii českobudějovického hokeje,“ upozorňuje člen představenstva HC MOUNTFIELD.

V médiích se hovoří o sumě sto pět milionů, což by řadilo českobudějovický klub na čtvrté místo v extralize mezi Liberec a Slavii. Jen pro srovnání loňský rozpočet vykazoval cifru, jež se pohybovala kolem pětasedmdesáti milionů korun.

Všichni členové vedení hovoří otevřeně o dalším krůčku, který by měl navazovat na semifinálové účasti z minulé a předminulé sezony. Miroslav Schön má však na celou věc jednoznačný názor. „Pokud se tady hovoří o finále, tak já říkám cíl - vyhrát extraligu,“ má jasno člen představenstva HC MOUNTFIELD.

Osazenstvo tiskové konference. Zleva Miroslav Schön (člen představenstva), Zdeněk Blažek (předseda představenstva), Josef Jandač (hlavní trenér A-týmu), Jaromír Látal (sportovní manažer).


Hráči se podepisovali na všechno, co fanouškům přišlo pod ruku

V pondělí odpoledne si na své, krom novinářů, přišli i hokejoví fanoušci. Na 16:30 totiž bylo naplánováno představení českobudějovického týmu a autogramiáda hráčů. Už zhruba dvacet minut před stanoveným startem akce se začali na místo předchozí tiskové konference trousit hokejisté. První přišel Ondřej Veselý, následován Kamilem Brabencem, Petrem Gřegořkem a dvojící gólmanů Roman Turek a Jan Chábera. Další dorazili v zápětí. Mezitím se připravovali nové dresy, do nichž se všichni hráči oblékli a také paklíky fotek, které hrdinové českobudějovických sportovních srdcí podepisovali a rozdávali.

„Tak co se bude dít?“ ozvalo se z davu rozjařených hráčů pár sekund po půl páté. „Jestli je tu už Váček, tak jsme všichni,“ zaznělo poloprázdnou restaurací a několik hráčů propuklo v smích. Mezi nimi byl i Tomáš Vak, který vše přijal s úsměvem na rtech. „Tak pánové, můžeme,“ zavelel chvilku nato sportovní manažer Jaromír Látal a všichni hráči se ve štrúdlu přesunuli o dvě patra níže, kde již byly v přízemí obchodního centra IGY připraveny stoly, židle a cedulky se jmenovkami. Kulisu celé akci dodávalo tleskání a hluk, jenž vydávalo mnoho desítek fandů.

Zatím, co se všichni hráči včetně trenérů Josefa Jandače a Milana Černého pomalu usazovali, začal komentátor Martin Řepa s představováním hokejistů. Jeho tok informací přerušil hned na začátku Tomáš Frolo, na něhož nezbylo místo. „Leda že by si Tomáš sedl na klín Filipu Novákovi,“ zahlásil do mikrofonu Řepa. „To by ale byla škoda,“ dodal pohotově s úsměvem.

Vytištěných portrétů měl každý hráč k dispozici dvě stě, což se ukázalo jako velice nízký počet. Posléze se začali hráči podepisovat do deníčků, na kartičky na plakáty i dresy. „Jestli přijde nějaká holka, tak se jí klidně podepíšu na pupek,“ zakřičel na celé kolo Jiří Šimánek. Ku spokojenosti fanoušků se dostalo na všechny a hráči se od pondělního večera mohou soustředit už jen na extraligovou premiéru, kterou obstarají ve středu na ledě v Sazka Aréně.

Na řadu přišlo i představení nových dresů pro sezonu 2007/2008.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....