Banes Motor České Budějovice
29.08.2007, Tomáš Zetek

Nedařilo se nám skoro nic, povzdechl si Jiří Šimánek

Č. B u d ě j o v i c e – Společně s posilou Kůrkou byl nejaktivnějším hráčem Jihočechů. Už po půl minutě hry zařídili první branku zápasu. Jenže další už se jim i přes velké šance přidat nepodařilo. Sen o finále Tipsport cupu se rozplynul a byl nemilosrdně odfouknut na západ Čech. „S Varama je to pokaždé hlavně o bojovnosti. Bohužel jsme tentokrát neměli takovou sílu, abychom je přejeli,“ krčil rameny po úterním utkání útočník Jiří Šimánek.
Českobudějovičtí hokejisté vletěli do zápasu jako velké voda. Druhá útočná formace byla poprvé na ledě a hned pohnula stavem utkání. Jiří Šimánek zablokoval na buly v útočném pásmu hůl karlovarskému Procházkovi. Kotouč zůstal nestřežen v kruhu pro vhazování, kam se vrhl Tomáš Kůrka a bez otálení jej poslal za Sáblíka. „Po buly nám to nějak zůstalo pod nohama a Kůra to dobře odhadl a povedl se mu dát super gól,“ hodnotil střelecký instinkt svého kolegy z útoku Šimánek.

Spolu se Sailerem tvoří ti dva druhou útočnou formaci. „Kromě asi jednoho zápasu spolu hrajeme od té doby, co je Kůra tady. Hraje se nám dobře a souhra by určitě mohla fungovat i v sezoně, pokud spolu zůstaneme v lajně,“ odhaduje Šimánek.

Domácí měli sice v úterním pohárovém zápase bleskový nástup, ale to bylo na delší dobu všechno. Ne že by snad Jihočeši byli horším celkem, ale vylámali si zuby na gólmanu Sáblíkovi. Nevyužitých přesilovek bylo také mnoho. „Měli jsme plno přesilovek a měli jsme z nich dát nějaký gól. Kdybychom odskočili na 2:0, tak by to samozřejmě bylo lepší. Hrálo by se nám klidněji. Ale nepovedlo se nám to a soupeř pak otočil výsledek. Musíme se z průběhu tohoto zápasu poučit,“ tvrdí zadumaně vytáhlý útočník.

Tréninkové dávky se pomalu mění v nacvičování herních situací. Početní výhody budou tradičně rozhodovat vyrovnané zápasy. „Začínáme se tomu trochu věnovat. Do extraligy je ale ještě plno času, takže snad přesilovky natrénujeme dostatečně,“ přeje si Šimánek. Ten nastupuje v elitním přesilovkovém komandu spolu se členy prvního útoku na místě Viktora Hübla. „Jsme vyměněni, aby byl na kraji pravák a mohl si to dávat s bekem lépe na volej. Když je na této pozici levák, tak je občas komplikované rychle a přesně přihrát na modrou,“ vysvětluje forvard s reprezentačními zkušenostmi.

Jihočeši nejen že v zápase s Energií už nepřidali další branky, ale naopak na konci druhé části dvakrát inkasovali a jejich soupeř šel do šatny notně povzbuzen. Ve třetí třetině se spíše bojovalo, než hrálo, a to Českobudějovickým nevyhovuje. To se potvrdilo. Ještě dvakrát inkasovali. „Nedařilo se nám skoro nic,“ poznamenal s gestem ironického úšklebku Šimánek. „S Varama je to pokaždé utkání hlavně o bojovnosti. Bohužel jsme neměli sílu na to, abychom je přejeli,“ povzdechl si.

Energetici rozhodně nebyli lepším mužstvem, ale jejich efektivita v zakončení byla ukázková. Že by však ve finální fázi svých akcí českobudějovické hráče přehrávali, Šimánek vylučuje. „Jejich góly nepadly po situacích, kdy by byli více důrazní před brankou. Třeba třetí gól padl po buly v útočné třetině, oni udělali brejk a bylo hotovo,“ uzavřel zápas hbitý útočník HC MOUNTFIELD. Do finále Tisport cupu se tedy letos Jihočeši nepodívají. „Zahrát si finále by bylo dobré pro psychiku, ale je to pořád příprava, takže tragédii z toho neděláme,“ tvrdí Jiří Šimánek.



Jiří Šimánek si na lavičce dokáže teoreticky připravit přesilovkou kombinaci se spoluhráči. Právě Milanu Tomanovi při početních výhodách "často" nabíjí na modrou čáru.
Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....