Banes Motor České Budějovice
28.08.2007, Tomáš Zetek, Roman Šperňák

Boj o finále je tu - přijedou Karlovy Vary

Č. B u d ě j o v i c e – Přívlastek důležitý je v přípravném období u zápasu málokdy vídaným slovem. Pouhý den volna po náročném turnaji v Německu čekal na hokejisty HC MOUNTFIELD a už je tu zase ostrý test před startem nadcházejícího ročníku extraligy. Teď už jde ale do tuhého. Je tu semifinále Tipsport cupu a do Budvar Arény přijede mužstvo Karlových Varů. Start duelu o finálovou účast je v 17 hodin.
Českobudějovičtí hokejisté absolvovali od pátku do neděle turnaj v Německu, kde se postupně střetli s týmy Straubingu, domácího Norimberka a švýcarského Rapperswill. Už před odjezdem do země dobrého fotbalu, piva a bílých párků bylo jasné, že Jihočechy nečeká procházka růžovým sadem. I statistiky letošního předsezónního období ukazují, že česká mužstva si proti západním soupeřům zatím příliš dobře nevedou. A HC MOUNTFIELD to potvrdil.

Jihočeši si připsali tři porážky a na velice dobře obsazeném turnaji skončili čtvrtí. „Nebylo to ale tak, že by nás soupeři válcovali,“ připomíná asistent trenéra českobudějovického celku Milan Černý. „Potkali jsme se s hodně odlišným stylem. V týmech bylo dost Kanaďanů a hra podle toho vypadala. Byl to přínosný test pro náš tým,“ dodal bývalý hráč Sparty či Plzně.

Co bylo, bylo. Nyní čeká svěřenci trenérské dvojice Jandač – Černý semifinálový duel Tipsport cupu. Na led Budvar Arény přijedou Karlovy Vary, jenž si zatím vedou v letním poháru velice dobře. Vyhráli skupinu, v níž si připsali skalpy týmů Litvínova, Chomutova a Kladna. Slova o tom, že stále ještě nezačala extraliga a na výsledcích nezáleží, musí jít stranou. Jde o prestiž i o finanční odměnu. „Pohár bereme vážně. Jsou to pro nás další možnosti k dobrým zápasům, které mají určitě větší náboj, než obyčejné přáteláky,“ vysvětluje Milan Černý. „Je tam i zajímavá finanční odměna a navíc vidina finále je pro nás hodně prestižní,“ dodává.

Karlovarští hokejisté den před pohárovým duelem na jihu Čech absolvovali přípravný zápas s reprezentačním výběrem do dvaceti let. Utkání skončilo výhrou Západočechů 4:2.

Karlovy Vary - Česká republika ´20´ 4:2 (1:1, 2:1, 1:0).
Branky:
19. Kristek, 24. Budínský, 33. Hluchý, 59. Melenovský - 15. Semorád, 26. Sklenář. Rozhodčí: Florián. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:1. Diváci: 700.

Sestava Karlových Varů z utkání s výběrem U20:
Závorka - Grof, Mudroch, Brňák, Ustrnul, Kloz, Zmeškal, Schmidt, Boguský - Melenovský, Kristek, Hluchý, Zucker, Baran, Zaťovič, Sláma, Jan Bauer, Jakub Bauer, Dej, Budínský, Šnajdr.

Utkání mezi českobudějovickým HC MOUNTFIELD a karlovarskou Energií začíná na první ploše Budvar Arény v 17 hodin a v přímém přenosu jej bude přenášet program ČT4 Sport.


Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....