Banes Motor České Budějovice
26.08.2007, Pavel Malý

Mercure Cup: RAP - MOU 5:2 - I na třetí pokus s nulou

N o r i m b e r k - Hokejisté HC MOUNTFIELD opouštějí víkendový turnaj Mercure Cup bez jediného bodu. Ve svém posledním vystoupení podlehli švýcarskému týmu Rapperswil-Jona Lakers 2:5. Poslední branku Jichočechů, kteří německý Norimberk opouštějí na posledním místě čtyřčlenné tabulky, vstřelil obránce Milan Toman.
Ani poslední vystoupení na prestižním Mercure Cupu v německém Norimberku hokejistům HC MOUNTFIELD výsledkově nevyšlo. V jejich sestavě tentokrát nenastoupil mladičký bek Martin Havran, odpočíval také centr Tomáš Vak a do zápasu nezasáhl ani Štěpán Hřebejk, jehož reprezentační trenér Alois Hadamczik narychlo povolal do národního týmu pro dvojzápas s Německem.

Samotný úvod duelu vůbec nenasvědčoval, že by svěřenci koučů Jandače a Černého měli i napotřetí prohrát. Měli vynikající vstup do zápasu a gólmana Marco Streita doslova zasypali kopicí ran. Jenže jejich snaha troskotala na švýcarském brankáři a naopak stačila jediná nepřesnost na straně druhé, do brejku vyrazil Daniel Steiner a ze samostatného nájezdu pokořil Altrichtera. Českobudějovickými inkasovaný gól očividně otřásl a jen díky dobře chytajícímu Altrichterovi setrval stav 1:0 pro švýcarský Rapperswil do přestávky. Pětatřicetiletý gólman podržel HC MOUNTFIELD zejména při ložence Nikiho Sirena.

Zatímco úvodní dvacetiminutovka patřila českobudějovickým hráčům, úvod té druhé jasně ovládl švýcarský tým s početnou kolonií cizinců v kádru. Blízko branky se ocitl hned na samém začátku třetiny Nordgren, který procpal puk za Altrichtera, ale českobudějovický gólman neposedný touš tak tak zkrotil na brankové čáře. Narůstající tlak Rapperswilu nakonec přeci jen vedl ke druhé brance. Dosáhl jej v osmadvacáté minutě obránce Gmür - 2:0. S Jihočechy však inkasovaný gól tentokrát neotřásl, naopak je pokropil živou vodou a za pouhých pět minut svítil v norimberské Aréně opět vyrovnaný stav. Nejprve se po ukázkové individuální akci prosadil Tomáš Kůrka a po třech minutách jeho zásah gólově podpořil šťastným nahozením od modré čáry i Milan Toman. Českobudějovičtí byli najednou opět lepším týmem a sahali vůbec poprvé v turnaji po vedení. Ze hry na jednu branku však vyústila pouze tyčka, kterou nastřelil Viktor Hübl.

Vstup do závěrečné dvacetiminutovky však definitivně pohřbil českobudějovické naděje na první výhru v turnaji. Při vlastním oslabení pláchl obráncům rychlík Stefan Hürlimann, Michal Hudec se s ním nedokázal vrátit a Rapperswil opět vedl - 3:2. Navíc se hráči HC MOUNTFIELD následně dopustili řady zbytečných faulů a jejich nedisciplinovanost potrestal ve dvojnásobné přesilovce opět Steiner - 4:2. Jihočeši v tu chvíli měli pouhých deset minut na to, aby alespoň srovnali stav, jenže úspěšní nebyli. Aktivní Gulaš si vypracoval v závěru asi největší šanci Jihočechů v poslední třetině, jenže opět udeřilo na druhé straně. Gól Svena Helfensteina z 57. minuty rozhodl o výhře švýcarského Rapperswilu v poměru 5:2.

Švýcarský celek byl nakonec úspěšnější i v samostatných nájezdech, které se podle řádu turnaje měly jezdit po každém duelu. Rapperswil v nich vyhrál 3:2, když branky Českých Budějovic dali Viktor Hübl a Milan Toman. Méně štěstí pak měli Tomáš Kůrka, Filip Novák a Ondřej Veselý.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....