Banes Motor České Budějovice
25.08.2007, Pavel Malý

Mercure Cup: NOR - MOU 3:2 - V Německu i podruhé bez bodu

N o r i m b e r k - Hokejisté českobudějovického HC MOUNTFIELD ani na druhý pokus neuspěli na turnaji Mercure Cup, který se o tomto víkendu koná v německém Norimberku. Jihočeši sice díky brankám Vladimíra Sičáka a Milana Gulaše dlouho drželi naději na příznivý výsledek, ale devět minut před koncem rozhodl o výhře domácích Tygrů kanadský zadák Michel Periard.
Ani ve druhém utkání Mercure Cupu nedokázali hokejisté českobudějovického HC MOUNTFIELD zvítězit. Podali sice podstatně lepší výkon, než v pátek ve Straubingu, přesto v Norimberku prohráli s finalistou uplynulého ročníku německé DEL těsně 2:3.

V sestavě Jihočechů dostali volno brankář Martin Altrichter, obránce Petr Macháček, útočníci Ondřej Veselý s Jiřím Ferebauerem, naopak se představil ex-znojemský útočník Milan Mikulík, jenž v létě podepsal kontrakt s Mladou Boleslaví.

Utkání mělo velice příjemný úvod, a to především pro českobudějovického brankáře Romana Turka, pro které byl před jedenácti lety Norimberk přestupní stanicí na cestě do kanadsko-americké NHL. Fanoušci domácího celku dali sedmatřicetiletému brankáři jasně najevo, že na jeho působení v týmu Ledových Tygrů rozhodně nezapomněli. Následující minuty však pro Romana Turka zdaleka tak příjemné nebyly. Hned v úvodní minutě totiž zachyboval v rozehrávce Tomáš Kůrka a mladík Uli Maurer otevřel skóre - 1:0. S Jihočechy gól evidentně otřásl a tým kouče Josefa Jandače musel několika skvělými zákroky podržet právě Turek, jenž se vyznamenal především při velké šanci nejaktivnějšího hráče domácích Ahrena Spyla. Jihočeši postupně začali zvedat hlavy a v šestnácté minutě také dokázali vyrovnat. Při dvojnásobné přesilovce se trefil tvrdě a přesně od modré čáry obránce Vladimír Sičák - 1:1. Stejně jako na začátku první třetiny ale HC MOUNTFIELD zaváhal na jejím úplném konci. Ve vlastním oslabení nedokázali hosté několikrát vyhodit kotouč a souběžně s první sirénou dostal Norimberk znovu do vedení Spylo - 2:1.

Rovněž nástup do druhého dějství patřil pořadatelskému celku. Jindřichohradecký rodák Petr Fical dokonce překonal Romana Turka potřetí, jenže sudí branku kvůli postavení útočícího hráče v brankovišti neuznali. Jinak se ale od poloviny druhé části hry se vyložené šance počítaly jen na českobudějovické straně. Obrovské šance měli postupně Tomáš Kůrka, Vladimír Sičák a po skvostném sólu i Kamil Brabenec. Výborně chytající Patrick Elechner odolával až do šestatřicáté minuty, kdy jej dokonce ve vlastním oslabení překonal Milan Gulaš, jenž parádní ranou vymetl horní růžek norimberské klece - 2:2.

Poslední třetina přinesla možná nejlepší podívanou. Oba týmy ve snaze rozhodnout vyrovnaný duel vsadily na totální ofenzivou a výsledkem byl hokej, jemuž tleskala solidně zaplněná norimberská aréna. Seriál nevyužitých šancí ukončil až devět minut před koncem kanadský bek Michel Periard - 3:2. Norimberk, jenž si v pátek lehce poradil se švýcarským Rapperswilem v poměru 4:0, poté vsadil na důslednou hru v obraně a utkání dovedl do vítězného konce. I když při něm při šanci Tomáše Kůrky při českobudějovické power-play stáli doslova všichni svatí. Nová akvizice v dresu HC MOUNTFIELD však branku v ideální šanci přestřelila.

Oproti pátečnímu duelu se Straubingem Jihočechům vůbec nevyšly samostatné nájezdy. Díky brankám Leeba, Spyla a Savageho vyhrál v penaltách Norimberk 3:0.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....