Banes Motor České Budějovice
26.02.2002, David Lukeš

S Pantery dnes o důležité body!

Ačkoli nám lední hokej v posledních dnech přinesl víc smutku než radosti, je tady znovu naše nejvyšší soutěž a zápas na domácím ledě. Na budějovický led dnes zavítá nepříjemný Havířov.
Se Severomoravany tradičně duely více bolí než těší. Ti budou nejen pozorně a tvrdě bránit, ale rovněž vyrážet do nebezpečných protiútoků. K tomu jim bude pomáhat nejrychlejší bruslař extraligy Lubomír Korhoň.

Nás může těšit fakt, že po delší době se HC ČB vyprázdnila marodka. Brož se blýsknul brankou již v přípravném zápase proti Linci, Mrázek se divákům po měsíci představil v duelu s Jaroslavlí. Oba zápasy se zahraničními soupeři přitom příznivce potěšily. Náš celek dokázal porazit rakouského lídra z Lince, když představil kvalitní brankářskou dvojku Kučeru, s Jaroslovaí se pak dlouho tahal o cenný bod, který ztratil až v poslední vteřině. Nicméně, prokázal svojí kvalitu.

Dnešní utkání je již předposledním v této sezóně, proto by si žádný fanoušek neměl nechat příležitost povzbudit svoje borce ujít. Zápas začíná v 17:30, s Havířovem jsme letos uhráli tyto výsledky - 1:2pp, 3:2, 5:2. Trenér Jihočechů Jaroslav Liška nám k utkání řekl: "Příprava v olympijské přestávce byla rozdělena do dvou částí, v té první jsme se zaměřili na kondici a v té druhé na herní část. Součástí byla tři přípravná utkání, myslím, se solidními soupeři, obzvláště na dobré úrovni se jevil ruský tým Jaroslavl. V dnešním utkání proti Havířovu jsme připraveni bodovat, je to pro nás klíčové utkání. Chceme ta poslední čtyři utkání sehrát tak, abychom důstojně zakončili letošní extraligový ročník a získali ještě nějaké body. Co se týká marodky, Jirka Brož i Franta Mrázek jsou připraveni nastoupit, jediný otazník visí nad Petrem Kořínkem, který měl dnes ráno zvýšenou teplotu. Uvidíme, jak se bude cítit před zápasem."

Na závěr ještě jedno důležité upozornění. Stejně jako dnešní duel bude i ten nedělní se Vsetínem sehrán v 17:30!
Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....