Banes Motor České Budějovice
16.08.2007, Tomáš Zetek

Do Budvar arény přijede neporažená Plzeň

Č. B u d ě j o v i c e - Bude to souboj o postup. Plzeňští hokejisté zatím neztratili v základní skupině Tipsport cupu ani bod. Pokud chtějí Jihočeši pomýšlet na první příčku tabulky, musejí doma vyhrát a ještě doufat, že Západočeši klopýtnou v dalším duelu. To vše za podmínky, že přijde českobudějovická výhra ve Znojmě. O první z podmínek se Jandačovi hoši pokusí ve čtvrtek v 17 hodin na první ploše Budvar arény.
PROTI PLZNI BY MĚL CELÝ ZÁPAS ODCHYTAT ALTRICHTER

Na ledě pražské Slavie v Edenu českobudějovický HC MOUNTFIELD v prvním kole Tipsport cupu prohrál. V úterý v domácí odvetě se povedlo oplatit Růžičkovu týmu stejnou mincí. „Vítězství se hodnotí vždy lépe,“ usmíval se po utkání, jenž skončilo vítězstvím Jihočechů 2:1, asistent trenéra Milan Černý. „Soupeř si šel za výsledkem více, než v předchozím zápase se Znojmem,“ všiml si.

Hráči Českých Budějovic předvedli vcelku kvalitní výkon a hlavně dokázali uspět proti takticky dobře hrajícímu soupeři s řadou kvalitních hráčů. „Pořád jsou tu věci, které bychom měli zlepšit. Třeba počet vstřelených gólů, který by měl být vyšší. Měli jsme tam nějaké tyčky,“ podotkl Černý.

V zápase s červenobílými se poprvé představil v dresu HC MOUNTFIELD útočník Tomáš Kůrka, který je v Budvar aréně zatím na zkoušce. „Já bych k němu byl ještě trochu shovívavý, protože hraje s novými hráči, v novém herním systému,“ vysvětluje asistent kouče. Nešlo si ale nevšimnout hráčovi chyby, po níž padl jediný gól Slavie. Kůrka se snažil dostat puk z pásma, ale namísto toho, aby jednoduše vyhodil, pustil se do kličky proti dvěma soupeřům a neuspěl. Bednář pak z minely vytěžil branku na 1:2 z pohledu Slavie. „Hodnotit někoho po prvním zápase je příliš brzy. Samozřejmě o té chybě víme, ale jak říkám, na hodnocení je ještě čas,“ tvrdí s nadhledem bývalý trenér českobudějovické juniorky.

Podle slov kouče Milana Černého by výkon z utkání se Slavii ve čtvrtek na neporaženou Plzeň stačil. Jihočeši ale ví, co mají zlepšovat. Každopádně to vypadá, že se v sezoně budou opět moci spoléhat na vynikající brankářskou práci. V úterý odchytal poprvé v přípravě jeden z gólmanů celé utkání. Byl jím Roman Turek. „Bylo to dané od začátku a když nenastane nějaké změna, tak by měl celý zápas s Plzní chytat Alťák,“ naznačuje Černý.


Kamil Brabenec a jeho názor na Plzeň...

„Doplnili mužstvo vhodnými hráči a mají výborný kádr. Ten měli i v posledních dvou sezonách, ale to se jim nedařilo, protože měli často dost zraněných a možná i nějaké problémy vevnitř. Nedostali se do play off, což byla pro mančaft, jako je Plzeň, dost velká rána. Vedení letos udělalo všechno proto, aby se to povedlo. Pravou sílu Plzně ale nepoznáme v tomhle zápase. Uvidí se až v sezoně, až bude mužstvo pod tlakem a třeba přijdou nějaká ta zranění. O tom, jak berou pohár, jsem s nikým z klubu nemluvil. Každopádně, když mužstvo vyhraje všechno v přípravě, má vstup do sezony sebevědomější.“

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....