Banes Motor České Budějovice
12.08.2007, David Lukeš

HC MOUNTFIELD v úterý doma proti pražské Slavii

Č. B u d ě j o v i c e - Hokejisté HC MOUNFTIELD v úterý nastoupí ke čtvrtému zápasu Tipsport Cupu, hostit budou na svém domovském ledě pražskou Slavii. Svému soupeři se budou snažit oplatit porážku z prvního kola letního poháru, kdy Pražanům v jejich "pravém" vršovickém domově podlehli 2:3. Tam zaspali úvod a výsledek ani přes silný finiš neotočili. "Od týmu budu určitě očekávat lepší vstup do zápasu," slibuje si asistent trenéra HC MOUNTFIELD Milan Černý. Rychlí budou muset být na úvod i diváci, začátek střetnutí je totiž nezvykle už v 16 hodin.
Tipsport Cup plní roli poněkud lepší přípravy. Plně tomu odpovídá i dosavadní výkonnostní křivka hokejistů MOUNTFIELDU. Na úvod v utkání na Slavii jen díky zlepšené závěrečné třetině unikli potupě vyššího brankového rozdílu a prohráli 3:2. Ve druhém kole v Plzni přidali a ještě tři minuty před koncem naopak o branku vedli. Nakonec ale stejně opět odjížděli s prázdnou po stejném výsledku jako v Edenu. Touha konečně zabodovat se přelila do prvního domácího střetnutí, v němž Jihočeši naladili na vítěznou notu a po zejména v defenzívě precizním výkonu zvítězili 2:0. Pokud by měli nastolené tempo udržet i nadále, mohla by v úterním podvečeru Budvar Aréna vidět solidní podívanou. "Od týmu budu očekávat lepší vstup do zápasu," věří budějovický asistent trenéra Milan Černý při vzpomínce na předchozí zápas s pražskou Slavií. "Dvě třetiny jsme byli horším a pasivnějším týmem. Bylo to první ostré utkání s extraligovým soupeřem a dopadlo to tak. My musíme navázat na výkon proti Znojmu," ví Černý dobře, kde tým zahrál podle jeho představ.

Příjemným zjištěním letní přípravy je snaha a forma mladých hráčů, kteří se snaží vybojovat co nejvýhodnější pozici v týmu před ligovým startem. Fakt, že "mladé pušky", byť jsou v týmu v menšině, vstřelily dosud 60% všech gólů v přípravě, ale kouče Černého neznepokojuje. "Není to nic neobvyklého, že první přípravné zápasy patří mladým klukům. Ti starší se do formy dostávají později. Bavili jsme se o tom s nimi, že by mohli střílet více gólů. Na druhou stranu je chvályhodné, že mladí jsou produktivní," nešetří uznáním Černý. Se třemi góly zatím dominuje Lukáš Květoň, kterého s jednou trefou doplňuje trojice Gulaš, Ferebauer a Mertl.

Budějovickým hokejistům zatím před odvetami v tabulce patří nepostupové třetí místo, ale ze zbývajících třech utkání odehrají dvě doma. Co je může dále těšit, je zdravotní stav týmu. Lépe řečeno, že zraněných nepřibývá. Trojice Kuchejda, Kotrla a Chábera totiž zaplňuje kolonky v seznamu dlouhodobých marodů a ještě nějakou dobu plnit bude. Novým "přírůstkem" je tak jen Filip Novák, jehož rekonvalescence by ale měla být rychlejší. "Filipa postihly silnější střevní potíže a k utkání se Slavií určitě připraven nebude. Jinak ale budou schopni nastoupit všichni, co hráli v posledním zápase," uzavírá Milan Černý. Včetně obou brankářů Romana Turka a Martina Altrichtera. Zda nastoupí i čerstvá posila, na zkoušku přišivší útočník Tomáš Kůrka, se českobudějovičtí fanoušci budou moci přesvědčit v úterý 14. srpna od 16 hodin.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....