Banes Motor České Budějovice
10.08.2007, Tomáš Zetek

Gulaš s Květoněm zařídili proti Orlům obě branky

Č. B u d ě j o v i c e - Konečně pohárové vítězství. Hokejisté HC MOUNTFIELD se na třetí pokus dočkali výhry v Tipsport cupu a stejně jako v prvním přípravném duelu této sezony s Jihlavou zařídila triumf Jihočechů čtvrtá útočná formace, v níž hraje prim Lukáš Květoň. Ten byl také ve čtvrtek jediným střelcem domácích v zápase se Znojmem. Na oba góly mu nahrával Milan Gulaš. „Z naší strany to byl velice dobrý zápas,“ hodnotil.
Vypadá to, že boj o místo v sestavě bude velký. Zezadu se na zkušené borce totiž tlačí trio Gulaš – Květoň – Ferebauer. Už v zápase s Jihlavou se zasloužili o tři ze čtyř branek a další vítězný duel se Znojmem patřil opět jim. „Byl to zápas jako každý jiný, takže dost těžký. Myslím si, že z naší strany to bylo dobře rozehrané a určitě jsme byli lepším týmem,“ hodnotil po závěrečné siréně utkání s Orly Milan Gulaš. Souboj třetího kola Tipsport cupu byl z pohledu Jihočechům zatím nejvydařenějším počinem přípravy. Vítězství 2:0 bylo naprosto zasloužené. „Poprvé se nám povedlo neinkasovat, protože jsme zápas odehráli výborně v obranné fázi,“ podtrhl Gulaš.

Prohry na Slavii a v Plzni by snad měly být zapomenuty. Díky čemu? „Začali jsme lépe bruslit a díky tomu jsme si vypracovali více šancí. Byli jsme naočkováni od trenérů, abychom stříleli s každé pozice, o což jsme se stále snažili a určitě to muselo být vidět,“ tvrdí talentovaný útočník, který připravil pro Lukáše Květoně, hlavní hvězdu utkání oba góly. Skóre se poprvé pohnulo v 16. minutě. „Kytka dostal narážečku o mantinel na levé straně a krásně to trefil prudkou střelou. To je přesně to, co nám trenéři říkali. Nebát se vystřelit i z horší pozice,“ popisuje moment, při němž si zapsal do statistik gólovou asistenci, Gulaš. Na druhé brance týmu měl daleko větší podíl. „Lukáš Květoň perfektně napadal v rohu a vybojoval pro mě puk. Vyrazil jsem k brance a zkusil udělat podélnou bekhendovou kličku, ale ta se mi moc nepovedla a nějaký obránce mi do toho vjel. Puk skočil před gólmana, kde dorážel Lukáš do prázdné branky.“

Jihočeši zvítězili naprosto zaslouženě, ale kdyby proti nim stál lépe hrající soupeř, kterým při vší úctě ve čtvrtek Znojmo nebylo, asi by doplatili na svou nedisciplinovanost. Dvanáct vyloučených hráčů je hodně. „Musíme si dávat pozor. To by se nám do dalších zápasů nemuselo vyplatit. Ten trend je takový, že rozhodčí hodně vylučují a my si na to musíme od začátku navyknout, protože v sezoně bychom za to hodně pykali,“ míní Gulaš.

Českobudějovičtí hokejisté sehráli ve čtyřech dnech tři utkání Tipsport cupu. „Je to velký záhul. Nemáme ráno před zápasem žádné rozbruslení, ale normálně trénujeme. Na to ale nemůžeme vůbec koukat, protože každé mužstvu je v téhle fázi, každý musí nabírat před startem sezony fyzičku,“ neláme si hlavu jednadvacetiletý útočník, který je rád, že pohárová klání zpestří přípravné období před sezonou. „Každý hraje na sto procent a každý chce samozřejmě vyhrát. Je to pohár, takže se hraje i o určitou prestiž,“ má jasno.

Jenže HC MOUNTFIELD se zatím příliš nedaří. Úvodní duel prohrál na Slavii a den na to odjel po stejném výsledku (2:3) s prázdnou z Plzně. Až na třetí pokus se Znojmem se povedlo vyhrát. „Zápasy jsou sehrávací, zkouší se lajny, pilujou se herní situace, abychom se do toho dostali tak, jako jsme to hráli na konci minulé sezony,“ vysvětluje Gulaš. V rámci Tipsport cupu čeká Jihočechy ještě odveta se stejnými soupeři, tzn. tři zápasy, v nichž si pouze prohodí kluby pořadatelství. Dost prostoru na to, vyšplhat se vstříc semifinále poháru. „Klidně to ještě můžeme zvrátit na svojí stranu a rozhodně se o to budeme snažit,“ tvrdí odhodlaně Milan Gulaš.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....