Banes Motor České Budějovice
08.08.2007, Roman Šperňák

K dalšímu utkání poháru přiletí na jih Čech Znojemští orli

Č. B u d ě j o v i c e - Třetím zápasem během čtyř dní pokračuje příprava hokejistů HC MOUNTFIELD. Po dvou porážkách na ledech soupeřů v rámci základní skupiny Tipsport Cupu, přívítají českobudějovičtí hokejisté dalšího soka. Ve čtvrtek v 17.30 hodin přilétnou na zatím ještě mokrý jihočeský led HC Znojemští Orli. Zápas se odehraje na hlavní ploše Budvar Arény.

Utkání už bude moci vidět větší počet zájemců. Ze záložní haly, kam bylo při zápase s Duklou Jihlava vpuštěno jen 150 diváků, se hokejisté přesunou na hlavní ledovou plochu Budvar arény. Sice budou k dispizici jen sedadla na tribuně C, přesto se do haly vejde větší množství fanoušků, kteří se budou chtít podívat na souboj prvního s posledním celkem tabulky skupiny B. Přesně tak. Jihočeši nezačali pohár dobře. Prohráli 2:3 na Slavii i v Plzni. "Ale byly to dva odlišné zápasy," vysvětloval asistent trenéra Jihočechů Milan Černý. V Praze českobudějovický tým prohrával na začátku třetí třetiny 0:3 a zdálo se, že odjede s debaklem. Díky zlepšenému výkonu stačil skóre stáhnout na rozdíl jedné branky. Vyrovnat se českobudějovikým hráčům už nepovedlo. "V prvním zápase jsme do toho vstoupili malinko lehkovážnějc a v momentě, kdy už nám šlo tak trochu o čest za nepříznivého stavu, ukázalo mužstvo, že nějakou sílu má. Dvě třetiny jsme hráli hůř než jsme si představovali a teprve v poslední části se to zlepšilo," hodnotil duel na Slavii s odstupem času Milan Černý. To druhý zápas byl úplně jiný. Hosté přijeli do Plzně nabuzení. Chtěli uhrát přijatelný výsledek. Dvakrát vedli, ale nakonec odjeli domů s prázdýma rukama. "Větší část zápasu byla podstatně vydařenější než se Slavií. Řekli jsme si před utkáním, že chceme venku vyhrát a mužstvo zatím šlo. Bohužel se to v závěru trochu zvrtlo," litoval Černý situace, kdy v 57. minutě nejprve domácí vyrovnali a po faulu Milana Tomana strhli vedení na svou stranu. I když zatím českobudějovický tým dvakrát prohrál nehází flintu do žita. "Ono by nebylo ani dobře, kdybychom v přípravě pořád vyhrávali," tvrdí Černý. "Samozřejmě, že nechceme prohrávat, ale ještě nás čeká dostatek zápasů."


Znojmo rozjelo sezonu dobře

Znojemským Orlům se naopak úvod sezony podařil. Hráli tři zápasy a všechny dokázali vyhrát. Především v tom druhém na ledě pražské Slavie hodně překvapili. Vyhráli 5:2. Porazili i slovenskou skalici 3:2 a prvoligovou Olomouc 5:4. Tabulku Tipsport Cupu skupiny B vedou a to mají odehráno jen jeden zápas. "K utkání přistoupíme podobně jako k těm minulým," naznačil asistent Milan Černý. "Měla by nastoupit podobná sestava." Jeden z dvojice trenérů neprozradil, jestli budou zápas znovu chytat oba brankáři nebo jestli už určí jednoho, který vydrží v brance celých 60 minut. "Myslím si, že doba, kdy bude brankář chytat celý zápas určitě přijde," pousmál se Černý. Už teď je jasné, že do utkání nenastoupí Jindřich Kotrla. "Připravuje se, naplno trénuje. Ale na zápas ještě připraven není," dodal Černý. Novou tváří v českobudějovickém dresu bude útočník Kůrka. Ten na jihu Čech odehraje dvě utkání a poté se rozhodne, jestli si ho klub nechá.

Kádr Znojma se příliš neliší od toho loňského. A tým spíše posiloval. Po novém trenéru Václavu Sýkorovi a asistentu Pavlu Hynkovi, dorazili do Znojma i útočník Tomáš Demel z potápějícího se Vsetína a obránce Radim Tesařík z Třince. To by měly být největší opory jihomoravského celku. Dále Znojmo posílili útočníci Čachotský z Jihlavy, Radek Pocházka z Vítkovic a Tomáš Troliga z Prešova. Spolu s Tesaříkem bude tvrdit muziku v zadních řadách i obránce Chmelíř z Vítkovic. Asi největší ztrátou znojemského klubu je odchod obránce Roman Němečka do Slavie, ovšem příchdy Tesaříka a Chmelíře by ho měli více než nahradit. Ze Znojemské kabiny odešli také David Nedorost, Vladimír Říha a Michal Tvrdík. Hostování skončilo i obránci Křížovi. Z uplynulého ročníku nezbyl ani nikdo na listině zraněných. Po operaci kolene je již v pořádku Jiří Dopita. Orli jsou tak připraveni sletět na českobudějovický led a pobrat další body do tabulky. Dovolí jim to domácí?

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....