Banes Motor České Budějovice
21.02.2002, Milan Dvořák

HC ČB - Lokomotiv Jaroslavl 4:5 Rozhodl gól v poslední vteřině !

Na jih Čech přijel soupeř vzbuzující pořádný respekt: vedoucí tým ruské ligy Lokomotiv Jaroslavl. Ani komorní atmosféra na stadionu neodradila hráče od pěkného útočného hokeje. Zápas byl záležitostí útoků, ne obran, jak dokládá rozhodující gól vstřelený v čase 59:59.
Na jihu Čech se hrálo vyrovnané utkání s minimální podporou fanoušků. I když Rusové vyhráli první třetinu 2:1, museli si proti agilním Jihočechům pomáhat fauly. Po pěti minutách už svítilo na tabuli skóre 1:1. V 5. minutě prostřelil Hudáčka Antipov, budějovičtí vyrovnanli o minutu déle. Milan Michálek si se Sailerem za bránou vyměnili puk a výsledkem byl štastný gól z nulového úhlu. Petr Sailer mohl jet o chvíli později sám na hostujícího gólmana, v rozhodující okamžik ale nezpracoval puk. Domácí hokejisté měli v první třetině výhodu tří přesilových her, ale ani jednu nevyužili. Naopak nebezpečný Lokomotiv vyloučení Mrázka v polovině třetiny ztrestal. Rusové zamkli obrannou čtveřici v pásmu a jednu ze střel hostujícího Soboleva od modré čáry musel Hudáček lovit z brány. Budějovičtí odpověděli střelou kapitána Suchánka, jež rozezvučela břevno.

Domácí vlětli do druhé části hry jako uragán. Po půl minutě se před hostujícím brankářem zjevil Novotný, ale jeho střela ani dvě dorážky v bráně neskončily. V obraně budějovických se začaly objevovat mezery, jednou z nich se do brejku dostal Antipov. Hudáček jeho střelu výborně vyrazil pravým betonem. Ruskému týmu se nakonec podařilo skórovat, o půl minuty později přetavil Antipovovu přihrávku v nechytatelný gól útočník Samulin. Domácí se snažili vyrovnat, ale na betonech hostujícího brankáře skončila Sailerova střela i Mrázkův pokus z bezprostřední blízkosti. V přesilové hře nebezpečně střílel nejaktivnější hráč domácích Sailer, po něm dorážel Mrázek a Hučko. Skóre se však neměnilo. Agilní Sailer se ukázal i v další přesilové hře o minutu později, tentokrát dorážel Michálkovu střelu z kruhů. Při vlastním oslabení ujel obráncům Štrba, blafákem do bekendu ale brankáře nepřelstil. Hostující gólman musel čelit záplavě střel, skóre se neměnilo ani při pokusu Nedomy a Suchánka. Kotouč se naopak odrazil k jednomu z Rusů, Hudáček ale držel tým nad vodou když brejk bravurně zlikvidoval. Budějovičtí odmítli i další přesilovou hru, Hučko se sice dostal do ideální střelecké pozice ale špatně trefil puk. Vyrovnání nakonec přišlo zásluhou Petra Sailera, jehož tvrdá střela z pravého kruhu skončila v bráně.

Budějovičtí začínali poslední část hry v oslabení, dokázali si ale vytvořit šance. Zprava pálil Šimánek, hned po něm vyzkoušel hostujícího brankáře z druhé strany Vondrka. Hudáček se také činil: 100% šanci na gól vyrazil vykopnutím betonů. K jeho smůle se ale k odraženému puku dostal jako první jeden z Rusů a poslal ho do brány. Snížení přišlo o chvíli později, Čierný nahrál kotouč na modré čáře Suchánkovi a ten jej poslal se štěstím do brány. Brožovo zbytečné vyloučení málem skončilo gólem, Hudáček však chytil i třetí dorážku hostů směřující do jeho brány. Hrstce fanoušků na stadionu mrzla krev v žilách, když Sobolev čistě bodyčekoval rekonvalescenta Mrázka. Mrázek při pokusu o vyvezení puku přeletěl Soboleva a po zádech putoval k ledu. Hostující obrana si ale v závěru utkání vybrala slabší chvilky. Martin Štrba vyrovnal kuriózním způsobem zpoza branky: svou střelu odrazil od jednoho z obránců do hostující brány. Poté se na bránu řítil Mrázek, jeho střela bekendem ale neškodně prolétla okolo levé tyče. Rozhodnout zápas nemohl nikdo jiný než Sailer. Šimánek ho našel přihrávkou před brankou, Sailer ale nodokázal přehodit brankáře a nechal jen zadunět jeho betony. O minutu později zopakovalo stejnou akci duo Bartoš-Štrba. Domácí vyhořeli v koncovce a proto musel přijít trest. Jeden z Rusů, jmenovitě Vorobjev zůstal nehlídaný před bránou a vteřinu před koncem protlačil puk za bezmocného Hudáčka.

Branky a nahrávky: 5. Michálek (Sailer), 40. Sailer (Hučko), 47. Suchánek (Čierny), 52. Štrba - 2. Antipov (But), 8. Sobolev (Ruděnko), 27. Samulin (Antipov), 45. Grebečkov (Něprjajev), 60. Vorobjev (Štrbák) Rozhodčí: Haškovec - Český, Kostka Vyloučení: 8:10 (navíc Kovalenko 10 min.) Využití: 2:2 Diváci: 200

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....