Banes Motor České Budějovice
08.05.2007, Radek Papáček

Do přípravy A-týmu se zapojila další část hráčů

Č. B u d ě j o v i c e - Skupinka mladších hokejistů nabírá fyzické síly na příští sezonu již více jak týden. Propocených triček ale už v kabině A-týmu visí zase o poznání více. Toto pondělí se do přípravy zapojila i řada zkušenějších a starších hráčů. „Jo, je to tak. Už nám to začalo,“ pronesl k začátku letního soužení obránce Marek Posmyk. Zasloužené dovolené si může užívat už jen šestice hráčů z kádru HC MOUNTFIELD.
Během pondělního dopoledne bylo v Budavr Aréně a jejím okolí opět více rušno, než v předchozích dnech. Před novou sezonou se sešla už početnější část českobudějovických hokejistů. Volno zatím dostali již jen reprezentanti. Do kempu českého národního mužstva před mistrovstvím světa se zapojili útočníci Viktor Hübl, Kamil Brabenec, Štěpán Hřebejk, Jindřich Kotrla a obránce Petr Gřegořek. O účast na šampionátu bojoval i Slovák Michal Hudec. Dny klidu ale i jim brzy skončí. Nová trenérská dvojice Jandač – Černý totiž počítá od pondělí 14. května se zapojením kompletního kádru. „Do tréninku se zatím zapojili všichni hráči u kterých jsme to předpokládali. Nikdo z jakéhokoliv důvodu nechybí,“ uvedl Milan Černý, čímž tak zároveň vyloučil všemožná zranění přetrvávající z náročné sezony. Hokejisty čeká dlouhá a úmorná dřina. Na novou sezonu musejí být dobře připravení. Trenéři tak chtějí mít o připravenosti svých svěřenců dobrý přehled. „Tuto středu a pátek bude celý aktuální kádr absolvovat funkční vyšetření. Ten zbytek po svém zapracování samozřejmě také. Nejde o nějaké závody nebo dostihy, ale spíše o to, abychom si udělali obrázek o momentální situaci hráčů. Naměřené výsledky nám ledacos napoví. Můžeme pak porovnat úroveň trénovanosti hráčů na začátku a na konci přípravy,“ říká bývalý kouč českobudějovické juniorky.

I dvoufázové tréninky
Je všeobecně dáno ve známost, že úvodní letní trénink bývá pro hokejisty velkým nárazem. Po několikatýdenní dovolené jsou jejich těla zvyklá na zcela jiný režim. Přednost dostává odpočinek před aktivním pohybem. Nyní tomu již však bylo úplně naopak. „Dělali jsme nějaká cvičení jak na ruce tak i na nohy. Trochu běhání, pak nějaké poskoky a přeskoky,“ odtajňuje náplň pondělního tréninku Marek Posmyk. „Na první trénink toho bylo docela dost. Po tom měsíci volna to bylo docela tvrdé,“ s úsměvem dodal obrovitý obránce. Jeho slova zároveň dokazují, že trenéři hráče rozhodně nijak nešetří. „Pondělí, úterý a čtvrtek trénujeme dvoufázově. Ve středu a v pátek už jen jednofázově,“ upřesňuje tréninkový plán Marek Posmyk.
Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....