Banes Motor České Budějovice
05.02.2002, Jan Čipera

V. Hudáček: Takhle by to mělo jít dál

Po vynikajícím výkonu získali naši hokejisté důležité tři body v duelu s třineckými železáři. Byl to náročný zápas, ale zvedáme se, tvrdili shodně po zápase naši hokejisté.
Nejšťastnějším mohl po zápase být brankář Vladimír Hudáček, který vychytal první nulu v budějovickém dresu: "Samozřejmě každá nula potěší. Tým dnes odvedl vynikajicí práci, věřím, že to takhle bude pokračovat," nachází optimismus. Jak viděl náročný víkendový dvojzápas na Moravě? "Bod se Zlínem byl snad nejcennější, co tu působím. Když jsme vyrovnali z 1:3 na 3:3, prokázali jsme vnitřní sílu. Unavení jsme, zítra jdeme na rehabilitaci, takže už by to mělo být lepší."

Radost pochopitelně neskrýval ani křídelní útočník Jirka Šimánek: "Je určitě dobře, že jsme vyhráli, potřebujeme se odpoutat ode dna." Rozdíl ve víkendových utkáních venku vidí v tom, že Ostravané jeho tým k ničemu nepustili, zatímco ve Zlíně se do zápasu dokázali dostat. "Zaplaťpámbu za ten bod," ulevuje si s úsměvem. Jak na něho působí výměna trenéra? "To je těžký. Všechny možnosti se vyčerpaly, asi to byla poslední možnost. Těžko vyměníte naráz dvacet hráčů."

Jako již tradičně byl mezi posledními ze šatny vycházejícími hráči Peter Bartoš: "Hráli jsme především zodpovědně dozadu. I když ten hokej možná občas hezký není, tak pro nás je důležitý každý bod a tomu podřizujeme všechno. Pokud bysme nebyli tak dole jako teď, bylo by to něčem jiném." Jak se on staví k výměně kouče týmu? "Tak to je těžké. Pan Jágr je dobrý člověk, ale přišel pan Liška a my jedeme dál. Ve Zlíně a dnes trenér připravil dobrou taktiku.". A co strašák v podobě baráže? "Ano, každý na to myslí. Navíc v poslední době bylo všechno proti nám. Ale to už se nám snad vzdaluje," uzavírá sympatické levé křídlo.
Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....