Banes Motor České Budějovice
05.02.2002, David Lukeš

Dnes na Třinec

Na českobudějovický led dnes večer zavítají hokejisté Třince. Stejně jako náš tým se i Severomoravané v současnosti nacházejí v herní krizi. Podpora všech příznivců by se určitě hodila!
Třinečtí naposledy dokázali zvítězit 11. ledna v domácím utkání se Znojmem (5:2), od té doby v sedmi duelech vyválčili pouze dva body za dvě porážky v prodloužení. Bojovat ale určitě nezapomněli - v neděli dokázali smazat již čtyřbrankové manko v utkání se Slavií!

Rovněž v zápasech dnešních soupeřů to často vypadá jako na houpačce, kde výsledky 7:5 nebo 8:5 nejsou výjimkou. Letos je vzájemná bilance téměř vyrovnaná - první duel v Třinci jsme vyválčili na svojí stranu v poměru 5:4 až v prodloužení, doma nám k vítězství 5:3 stačilo až třetí vedení v zápase, druhý duel na severu Moravy pak už vyhráli třinečtí, když na konečných 3:1 obraceli až v poslední třetině. Je tedy jasné, že i dnes nás čeká zajímavý souboj.

Asistent trenéra Václav Červený si je vědom, že jeden bod nic neřeší: "V dnešním utkání musíme hrát takovým způsobem, abychom uhráli všechny tři body! Třinec je mužstvo s vynikající ofenzívou, my musíme hrát takový hokej, abychom soupeře nepustili do brejků. To znamená, že naše obranná hra musí být perfektní. Samozřejmě, že zvýšenou pozornost budeme věnovat třineckému Královi, ale více prozrazovat nechci. Co se týká změn v sestavě, nastoupí Hřebejk místo Vondrky a uvidíme, jak na tom bude Luboš Rob, protože má zlomené žebro. Do utkání chce nastoupit a nastoupí, uvidíme, jak se s tím srovná a zda dohraje."

Podpora diváků v takovém zápase je velice cenná, což si uvědomuje i generální manažer domácích hokejistů Jaroslav Pařízek, který již včera všem budějovickým příznivcům vzkázal: "Vyzýváme všechny naše fanoušky k maximální podpoře v zítřejším velmi důležitém utkání s Třincem. Věříme, že kluky podpoříte i v momentech, kdy hra nebude dle Vašich představ, je to velice důležité pro celkový výsledek. Děkuji za pochopení a podporu." Proto neváhejte a pojďte náš tým povzbudit.

Utkání začíná v 17:30.
Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....