Banes Motor České Budějovice
01.02.2002, David Lukeš

V neděli Hudáček vs. Mařík?

Velice náročný víkend čeká naše hokejisty. V pátek zajíždějí na led Vítkovic, v neděli je přivítají ševci ze Zlína. Přestože ani v jednom zápase nebude HC ČB v roli favorita, body přivézt musí!
Duely s ostravským týmem v letošní sezóně připomínají hru na zloděje. Zatímco vítkovičtí z našich ledů v Táboře a Budějovicích odvezli pět bodů za výhry 2:1p a 5:3, Budějovice jim to oplatily vítězstvím 4:3 v ostravském Paláci. Určitě bychom se nezlobili, kdyby oba celky v podobném duchu pokračovaly v pátečním duelu. Severomoravané v poslední době podávají zlepšené výkony, což je katapultovalo na dostřel od čtvrté příčky, zajišťující začátek play-off na svém kluzišti. Nepříjemné určitě je, že v úterní předehrávce právě doma prohráli se Zlínem (rozhodující branku v prodloužení zaznamenal Pavel Zubíček) a toto zaváhaní se jistě budou před svými diváky snažit odčinit.

V neděli čeká jihočeské hráče další dlouhá štreka (v pátek se z Ostravy vrací domů), tentokrát o něco jižněji, do Zlína. Ještě do minulé sezóny byl právě zlínský zimní stadión doslova noční můrou budějovických hokejistů. Dokázali jsme tam výsledkem 5:2 vyhrát po neuvěřitelných 14 letech. Herní styl ševců nám však vůbec nesedí, precizní defenzíva s kvalitním brankářem většinou nedovolí našim útočníkům střelecké hody. Brankář Vladimír Hudáček je přesto optimistou: "Chceme přivézt šest bodů," tvrdí rezolutně. Ten by se mohl postavit v brance proti svému předchůdci Michalu Maříkovi, který ve Zlíně bojuje o post jedničky s mladým Tučkem. Se Zlínem jsme letos doma remizovali 4:4 a prohráli 2:3, na jihu Moravy se radovali domácí v poměru 2:1.

Nový kouč Českých Budějovic Jaroslav Liška nám k oběma zápasům řekl: "Jedeme tam s tím, že bodovat chceme, v jakém počtu, to je předčasné. Mluvili jsme o tom s mužstvem a kluci ví o co se hraje a chtějí vyhrát. V obou zápasech se budeme snažit bodovat. Co se týká herního projevu, navazujeme na některé věci, které hráči mají odzkoušené, pouze jsme trochu pozměnili sestavua. Podle zápasů budeme případně reagovat na změny. Brož je ještě zraněný stejně jako Franta Mrázek, který má otřes mozku."
Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....