Banes Motor České Budějovice
21.10.2006, Tomáš Zetek, Jan Wirkner

Junioři: JHR - CEB 0:8 - Derby mělo jasný scénář

J i n d ř i c h ů v H r a d e c - Junioři HC České Budějovice prodloužili vysokým vítězstvím na ledě Vajgaru svou sérii neporazitelnosti, která má hodnotu již devíti zápasů v řadě. Svěřenci kouče Milana Černého si další výhrou upevnili pozici mezi třemi nejlepšími mužstvy soutěže.
První šanci ke skórování měl domácí Vajgar, když hned po 22 vteřinách musel za katr Parýzek. Přesilovka hráčům ve žlutých dresech vůbec nevyšla a naopak na druhé straně se po akci Červeného, Slavíka a Feferleho povaloval sám v brankovišti, ale nikdo nedokázal kotouč usměrnit za brankovou čáru. V 6. minutě se rozjel domácí kapitán Petr Navrátil, objel dva protihráče, ale jeho sražená střela skončila nad budějovickou svatyní. O tři minuty později kombinoval opět Navrátil s Janem Kamírem, ale i tentokrát se hostující gólman Jakub Kovář překonat nenechal. O pár okamžiků později jeli Ferebauer s Rodem na jediného hradeckého obránce a právě od jeho bruslí se kotouč odrazil do branky - 0:1. Branka připsána Tomáši Rodovi. Za necelou půlminutu později to bylo již o dvě branky. Domácí obrana se na chvíli změnila na diváky z první řady a Zdeněk Sekera celkem v poklidu zvýšil náskok hostů - 0:2. Domácí přestali být nepříjemným soupeřem a hostům narostla křídla. Velké šance si vytvářeli v rychlém sledu a Vajgar se bránil jen za cenu zakázaných uvolnění. V závěru třetiny šli domácí do tří kvůli zbytečným faulům ve středním pásmu. Budějovicím stačilo 13 vteřin k využití početní výhody. Vladimír Stejskal si najel před Kuchaře a nikým nerušen přidal třetí branku - 0:3.

Ve 22. minutě se trojka na ukazateli proměnila ve čtyřku, když po nenápadné akci za brankou Kuchaře skóroval kapitán Mountfieldu Josef Slavík - 0:4. Ve 24. minutě se Vajgar dostal na malou chvilku před branku soupeře, na kterou vystřelil Jaroslav Murgaš. O minutu později měl gól na holi Červený, ale kotouč mu v rozhodujícím okamžiku sjel z čepele. Ve 26. minutě dostal Petr Zich za krvavý faul 4 minuty, hosté si otevřeli před Kuchařem střelnici, ale pátou branku zatím nepřidali. V polovině utkání si prohodili pozici budějovičtí brankáři, když se mezi tyče postavil Tomáš Klestil. Trenéři domácích si vzali oddechový čas, který ale žádný efekt nepřinesl. Po pár vteřinách to bylo již 0:5, když se při signalizovaném trestu prosadil Petr Zíb. V 35. minutě se dopředu dral Petr Navrátil, soupeřovu branku sice neohrozil, ale vybojoval alespoň dvouminutovou přesilovku, která ke kýženému úspěchu opět nevedla. Hosté dodrželi tříbrankový příděl na třetinu. V poslední minutě fauloval v útočném pásmu Navrátil a při početní výhodě z úhlu střílel loni na jeden zápas vajgarský Michal Klíma - 0:6.

Vajgar do třetího dějství vstoupil o něco aktivněji a s Kalčíkem v brance a hned v úvodní minutě se do brejku dvou proti jednomu vydali Navrátil s Dolinou, ale první jmenovaný nezakončoval nejlépe. O minutu později to bekendem zkoušel Petr Zich. Při přesilovce ve 43. minutě vyslal dělovku na Klestila Jaroslav Slepička. O tři minuty později dostal pěknou přihrávku Navrátil, ale zakončení přes ruku již tak dobré nebylo. Za další minutu hráli přesilovku budějovičtí, během které spálil absolutní tutovku Rudolf Červený. V 51. minutě to s důrazem během forčekingu přehnal Kašpárek a následné oslabení sebralo Vajgaru hodně sil, protože hosté roztočili v obranné třetině Vajgaru kolotoč. Hodně pěkné šance měli postupně Červený, Zourek nebo Bíza. V 55. minutě musel za katr Kamír za střet s gólmanem Klestilem. A i tato přesilovka byla hosty využita. Rychlou kombinaci do prázdné branky zakončil Rudolf Červený - 0:7. Fauly Vajgaru se v závěru zápasu kupily a v 58. využili hosté další přesilovku, když střelu od modré dorážel za Kalčíkova záda David Feferle a uzavřel tak skóre sobotního duelu na hrozivých 0:8.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....