Banes Motor České Budějovice
06.09.2006, Tomáš Zetek

Tisková konference ve středu oficiálně zahájila novou sezonu

Č e s k é B u d ě j o v i c e - Dva dny před startem nového extraligového ročníku uspořádalo vedení českobudějovického hokejového klubu HC Mountfield oficiální předsezónní tiskovou konferenci. V jejím rámci promluvili kromě předsedy představenstva, sportovního manažer, hlavního trenéra a obchodní ředitelky i kapitán týmu Petr Sailer či zástupce generálního partnera klubu z jihočeské metropole. Pod článkem najdete kromě fotek ze samotné tiskové konference i podobu nových dresů!
SPOLUPRÁCE S FIRMOU MOUNTFIELD

Na úvod tiskové konference si vzal slovo muž z nejpovolanějších. Tím je pro mnohé spasitel českobudějovického hokeje Jaroslav David. Jeho řeč nemohla začít jinak než stručný zhodnocením loňské sezony. „Byl to pro mne největší sportovní zážitek. Dostali jsme se na poslední chvíli do play-off a já bych chtěl poděkovat všem, kteří se na našem loňském úspěchu podepsali,“ začal s nostalgií předseda představenstva. Po chvíli již ale přistoupil k aktuálním tématům. „Mezi naším klubem a firmou Mountfield panuje oboustranná důvěra a my se rozhodně budeme snažit nezklamat našeho partnera,“ říká David, na nějž navázal Miroslav Schön, předseda představenstva firmy Mountfield. „Spolupráce s hokejovým klubem České Budějovice nebyla náhlým rozhodnutím, jednání probíhala již delší dobu a my jsme chtěli v rámci našeho úspěchu pomáhat i na jiných místech. Již dříve jsme podporovali dětské domovy či mládežnický hokej,“ vypočítával Schön. „Rozhodli jsme se pro podporu hokeje v Českých Budějovicích, protože jednání byla seriózní. Musím přiznat, že nás ovlivnila i loňská sezona, která byla famózní. Už se moc těšíme na extraligu,“ tvrdí předseda představenstva firmy Mountfield. První muž českobudějovického hokejového klubu je se spoluprácí pochopitelně spokojen. „Máme rozpočet 75 až 80 milionů, a to bez mládeže. Pokud jde o sportovní stránku, řekl bych, že patříme k extraligovému středu,“ popisuje ekonomickou situaci David. Miroslav Schön potvrzuje, že v případě úspěchu by mohla firma Mountfield sáhnout ještě hlouběji do kapsy. „Odměny jsou motivační. Máme připraveny bonusy za to, když se klub dostane co nejdál,“ tvrdí Schön.

RADEK BĚLOHLAV OPOUŠTÍ EXTRALIGOVÝ LED?

Jedním z prvních témat, na které muselo vedení HC Mountfield reagovat byl současný stav a pozice zkušeného extraligového útočníka Radka Bělohlava. Mistr světa z Vídně 1996, jak známo, již delší dobu laboruje se zraněním kolena a do herní přípravy vůbec nezasáhl. „Radek Bělohlav je člověk, který odvedl pro náš klub velký kus práce. V současné době je ve funkci obchodníka, čímž má při svém léčení danou v klubu určitou pozici,“ vysvětlil sportovní manažer Jaromír Látal. „Znamená to tedy, že v současné době je zaměstnancem klubu a není hráčem,“ dodal. Radek Bělohlav odehrál pod Černou věží celkem dvanáct sezon a byl takřka u všeho podstatného, co se za poslední léta v Českých Budějovicích událo. I přestože mu nyní zdravotní stav nedovolí působit s mužstvem na ledě, odvádí podle všeho pro klub z jihočeské metropole výbornou práci i na poli obchodním. „Vzhledem k tomu, že má velké zkušenosti s hokejem a mnoho kontaktů, je v našem oddělení velkou oporou,“ je spokojena s posilou na svém pracovišti obchodní ředitelka Petra Bláhová.

PROJEKT “MRAZÍRNY“ JE PO LETECH V POHYBU

Není to tak dávno, když musel klub vést rozsáhlá jednání s českobudějovickými mrazírnami. Mnoho fanoušků si vzpomene, jak málo byla úspěšná, a proč nejsou ochozy Budvar Arény uzavřeným oválem. Dlouhá léta se čekalo a nyní to najednou jde. V rekordním čase byl celý objekt mrazíren, jenž navazuje na konstrukce východní strany haly, zbourán. „1. listopadu 2007 by měl být celý projekt dokončen a proběhne otevření nové pětipatrové multifunkční budovy, kde by měla být restaurace, rehabilitační centrum a kanceláře společnosti E.ON,“ vysvětluje Jaroslav David. Naznačuje, že tento projekt skýtá výhody i pro klub HC Mountfield. „V období dubna až června příštího roku by měl být roh Arény, kde nyní nejsou tribuny, nahrazen prosklenou lóží. Kapacita se tak zvedne o sto šedesát míst, z čehož sto bude k sezení pro diváky a šedesát takříkajíc za sklem,“ říká předseda představenstva českobudějovického HC, podle jehož slov je v plánu také podzemní parkoviště, které by eventuelně mohlo sloužit i návštěvníkům Budvar Arény.

ZMĚNY V SESTAVĚ A AKTUÁLNÍ STAV KÁDRU

Prvořadým cílem po úspěšné sezoně, v níž došli hokejisté HC České Budějovice až do semifinále extraligy, bylo stabilizovat chod klubu a konsolidovat kádr. První část úkolu byla díky dohodě s novým generálním partnerem zvládnuta na výbornou. Druhý díl předsevzetí se také povedl. „Chceme kádr v první řadě udržet pohromadě a pouze doplnit. Nikterak vážněji do něj zasahovat nechceme,“ znělo z Budvar Arény před začátkem letošní přípravy. Dobrá věc se prakticky podařila. Odešli sice obránci Harant s Kotaškou, ale přišli na jejich místa Toman s Vágnerem. „Tomáš Harant odešel do New Jersey, což jsme nijak nemohli ovlivnit. Měl tu možnost ve smlouvě,“ říká Jaroslav David. Sportovní manažer Jaromír Látal odkryl i několik nedotažených transferů z minulých týdnů a měsíců. „Rozpočet bohužel není nafukovací. Nejvíc mne mrzí, že jsme do týmu nedostali Martina Chabadu. Jednali jsme i s Hornou a Srdínkem, ale ani tam nedošlo k dohodě,“ tvrdí Látal.

KÁDR HC MOUNTFIELD PRO SEZONU 2006/2007:
Roman Turek, Jan Chábera, Jakub Kovář – Marek Posmyk, Petr Gřegořek, Milan Toman, Ján Mucha, René Vydarený, Zdeněk Kutlák, Petr Macháček, Martin Vágner, Lukáš Vomela – Kamil Brabenec, Václav Nedorost, Michal Hudec, Petr Sailer,Viktor Hübl, Jindřich Kotrla, Ondřej Veselý, Tomáš Vak, Jiří Šimánek, Štěpán Hřebejk, Lukáš Květoň, Milan Gulaš, Tomáš Mertl, Jiří Hanzal.


Zleva Petr Sailer (kapitán A-týmu), Josef Jandač (trenér A-týmu), Jaromír Látal (sportovní manažer), Petra Bláhová (obchodní ředitelka), Jaroslav David (předseda představenstva), Miroslav Schön (předseda představenstva firmy Mountfield).


Dres HC Mountfield pro domácí utkání.


Dres HC Mountfield pro venkovní utkání.

VÍCE FOTEK Z TISKOVÉ KONFERENCE NAJDETE VE FOTOGALERII.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....