Banes Motor České Budějovice
07.08.2006, Antonín Vansa

Necítím k nikomu zášť, tvrdí Milan Gulaš

Č e s k é   B u d ě j o v i c e - V loňském play-off na sebe upozornil všechny ty, kterým zatím jeho jméno zůstávalo neznámé. Těžkopádným slávistickým bekům dělal svým pohybem veliké problémy a vrcholem pro Milana Gulaše byl pátý zápas semifinálové série, kdy vstřelil gólmanovi pražského celku Petru Fraňkovi důležitý gól na 1:1. V přípravě na ročník 2006 - 2007 však začíná od začátku. Opět musí trenéra Josefa Jandače přesvědčit, aby mu dal příležitost v základní sestavě týmu HC Mountfield. „Musím tvrdě makat a udělat všechno pro to, aby mě trenér do užší soupisky zařadil. Chci mít čisté svědomí, že jsem pro to udělal vše, až to rozhodnutí přijde," říká jeden z nejtalentovanějších českobudějovických odchovanců posledních let.
Užil jste si víkendové volno? Pomohlo vám?
Já jsem se na něj strašně těšil. Bylo toho minulý týden hrozně moc. Tvrdě se trénovalo a navíc jsme hráli tři zápasy, což je opravdu velká zátěž. Odpočinul jsem si, navíc pršelo, takže mě to nikam ven netáhlo a cítím se teď na začátku nového týdne daleko lépe.

Jak pro vás vůbec nový týden začal?
Byl jsem třikrát na ledě. Dvakrát s prvním týmem a jednou navíc s kluky z NHL, kteří si přišli zatrénovat.

A jaký máte z prvního dne pocit? Jsou tréninky náročnější než doteď, nebo naopak začínají trenéři klást důraz na herní stránku?
V této fázi se musí trénovat hodně a tvrdě. Zatím ještě pracujeme na fyzičce, ale pak už se budou ladit jen herní věci do začátku soutěže.

Řekl vám kouč Jandač, kdy přejdete k tréninkům, které jsou více zaměřené na hru?
To ne, ale už jedeme takhle třetí neděli a pomalu ta cvičení musí do hokejovosti jít. Počítám, že ještě tenhle týden budou tréninkové jednotky zaměřené především na fyzičku a nejpozději za čtrnáct dní už bychom se mohli věnovat kombinaci a nácviku standardních situací.

S prvním týmem trénujete v rámci letní přípravy poprvé. Je to o dost větší zápřah než v juniorce?
Loňské léto už jsem možná s A-týmem jít do tréninků mohl, ale musel jsem podstoupit dvě operace a ty to zmařily. Musím potvrdit, že je ten přechod rozhodně znát. Je to o dost větší zátěž než v juniorském věku.

Momentálně s prvním týmem trénujete z mladších hráčů vy, Jiří Hanzal, Lukáš Květoň, Tomáš Mertl, Josef Slavík, Ondřej Ježek a Jakub Matušík. Kolik z vás by mohlo proniknout na soupisku A-týmu i pro sezonu?
To vůbec nevím. To je na trenérovi. Nechci se k tomu vyjadřovat. Já musím hlavně pracovat na sobě, abych měl čisté svědomí, až to rozhodnutí přijde. Každý z nás tu šanci má a je jen na nás, co ukážeme.

Je mezi vámi nějaká řevnivost?
To určitě ne. Já tedy rozhodně k nikomu žádnou zášť necítím. Jsme přeci spoluhráči. Rivalita mezi námi samozřejmě je, každý z nás se chce dostat do týmu, ale že bychom si dělali nějaké naschvály? To neexistuje!

Víte už, co budete dělat v případě, že se do prvního týmu nakonec neprosadíte?
Kdyby se mi to nepodařilo, začneme to s agentem řešit. Ale dříve nad tím přemýšlet nechci a ani nebudu. Chci udělat všechno pro to, abych se do prvního týmu dostal. Pokud by to nevyšlo, snažil bych se najít nějaké angažmá v první lize. Potřebuji v mém věku hrát a tohle by mi případně dost pomohlo.

Tušíte, kdy by mělo k prvnímu zeštíhlování současného kádru dojít?
To je otázka na trenéra. Nám zatím nikdo nic neříkal. Je to za dlouho..

Děkuji za krátké interview a hodně štěstí!

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....