Banes Motor České Budějovice
29.07.2006, Jan Wirkner

Exhibice: JHR - CEB 4:3 - Hvězdy od Vajgaru těsně zvítězily

J i n d ř i c h ů v H r a d e c - Loňskému semifinalistovi extraligy se na stadionu u Vajgaru postavili ti nejlepší hráči, co vzešli z jindřichohradecké hokejové líhně. Mezi nimi třeba Aleš Kotalík, Zbyněk Michálek, Jiří Novotný či Zdeněk Ondřej, který ještě před dvěma lety oblékal dres HC České Budějovice. Benefice dopadla na výbornou. V horkém sobotním odpoledni si na zimní stadion našly cestu téměř dvě tisícovky fanoušků, kteří viděli výbornou hokejovou podívanou, navíc se šťastnějším koncem pro domácí výběr.
Ti, co si v sobotu odpoledne našli cestu na jindřichohradecký stadion viděli pohledný zápas plný hvězdných jmen na obou stranách. Domácí nastoupili v modrých dresech, kde každý z borců měl na ramenou znak svého mateřského klubu. Kapitánem domácího výběru byl s číslem 22 Robert Vavroch.

První střelu na branku semifinalisty loňské extraligy vyslal vítěz této soutěže Jan Marek, který v přečíslení 2 na 1 Turka nepřelstil. Stejný útočník mířil v 7. minutě nad. O minutu později před Hniličkou nezpracoval těžký kotouč Sailer. Z protiútoku se gólově neprosadil Petr Průcha, který minul odkrytou část branky a ani následný bekhend brankou neskončil. V čase 7:56 se poprvé měnilo skóre. Akvizice Chicaga Milan Bartovič překonal Turka poprvé, asistence Robert Vavroch - 1:0. V 10. minutě měli po jedné šanci Novotný s Jiřím Hanzalem. Viktor Hübl o dvě minuty později nechal vyniknout Milana Hniličku. Pět minut před koncem prvního dějství ujížděl na Hniličku osamocený Šimánek, ale Bílý Tygr v brance byl opět stoprocentní. V 17. minutě bylo srovnáno. Obránce Petr Macháček si sjel do kruhu a střelou mezi nohy skóroval - 1:1. Devatenáctá minuta patřila Janu Markovi, který nádherně kroužil s pukem na holi útočným pásmem. Sedm vteřín před první sirénou přidali domácí druhou branku. Roman Turek v leže vytěsnil jednu ze střel, Jiří Novotný si počkal a bekendovou střelou pod víko rozjásal svůj tým podruhé.

V úvodu 2. třetiny Aleš Kotalík zblízka těsně minul branku, Zdeněk Ondřej vzápětí trefuje jen boční síť. O pár okamžiků později Robert Vavroch ukázal všem přítomným, že nic nezapomněl ze svého nepříjemného "obtěžování" borců soupeře. Ve 28. minutě se do dalšího sóla vydal Jindřich Kotrla, ale Milan Hnilička s vypětím všech sil kotouč zastavil těsně před brankovou čárou. V čase 29:41 publikum odměnilo potleskem střídající gólmany. Romana Turka vystřídal Jan Chábera a Milana Hniličku Martin Altrichter. Krásnou hokejovou akci rozehráli Vavroch s Kotalíkem, když první jmenovaný vyslal přesnou přihrávku na volného Kotalíka, který však budějovickou svatyni netrefil. Lukáš Květoň o chvíli později zatápěl Altrichterovi, který držadlem hole zabránil gólu. V 35. minutě bylo opět vyrovnáno. Kapitán Petr Sailer bruslil zcela osamocen na svého švagra v brance Vajgaru a jeho střela mezi nohy přinesla druhou branku hostů - 2:2. V závěru třetiny se poprvé a také naposledy otevřela dvířka trestné lavice, když na ni usedl Tomáš Vak. Vajgar v první polovině přesilovky uzavřel hosty v jejich třetině, ale kromě střely Vavrocha nic nevymysleli. V posledních vteřinách vyslal dělovku na Altrichtera Gřegořek.

Uteklo pouze 37 vteřin a domácí šli již potřetí do vedení. Kombinaci Lukáše Zíba a Jana Marka zakončil do prázdné branky Zdeněk Ondřej - 3:2. Stejný hráč o dvě minuty později dvakrát provětral Cháberovu lapačku. Ve 47. minutě ukázal hokejovou chytrost Jiří Šminánek. Ten obral domácí zadáky o puk efektní otočkou a nikým nehlídán překonal bekendovou střelou Altrichtera - 3:3. O dvě minuty později přidali domácí čtvrtou trefu. Střelou z dálky a s pomocí tyče se trefil Zbyněk Michálek, nahrávali Kotalík s Ficalem. V rozmezí 52. a 54. minuty se Mountfield hodně snažil o vyrovnání. Šimánek nezpracoval těžkou přihrávku před prázdnou brankou a stejně si počínal i Gulaš. V 55. minutě si najel před branku Jan Marek, ale Cháberu nepřelstil. O dvě minutky později byli diváci svědky souboje švagrů, když do Martina Altrichtera najel Petr Sailer. V 58. minutě trefil dvakrát tyčku Jiří Hanzal a k vyrovnání nevedla ani krátká power play Českých Budějovic.

Po závěrečné siréně byli vyhlášeny hvězdy utkání: 3. Zbyněk Michálek, 2. Petr Sailer a 1. Milan Bartovič. Poté otec a syn Kotalíkovi předali ředitěli jindřichohradecké nemocnice šek na 50.000 Kč pro porodnické oddělení.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....