Banes Motor České Budějovice
24.06.2006, Tomáš Zetek

Hokejisté poprvé ve fotbalové přípravě prohráli

K a m e n n ý Ú j e z d - Českobudějovičtí hokejisté nastoupili v sobotu již ke třetímu fotbalovému utkání v rámci letní přípravy. Postavil se jim zatím nejkvalitnější soupeř, účastník I.A třídy Kamenný Újezd. Mladíci pod vedením kouče Kupky dlouho vedli, ale nakonec prohráli 1:3. „Myslím si, že i přes prohru jsme utkání odehráli dobře,“ tvrdil po zápase s úsměvem trenér “fotbalistů“ Milan Kupka.
Utkání to bylo velmi kvalitní a hokejisté opět dokázali, že jim není cizí ani zelený pažit. Sestavu oproti souboji se Slavií ČB rozšířili Lukáš Květoň a medailista z letošního mistrovství světa Zdeněk Kutlák, který se hned od začátku utkání staral o dobrou náladu. Když se totiž jako jeden z posledních dostavil k rozcvičce a několik prvních pokusů mu takříkajíc nesedlo, poznal, že to asi nebude ono. „Hoši, já se obávám, že se do tý branky dneska asi netrefím,“ prohlásil s osobitou ironií. Poté však pookřál, a když si vyslechl předzápasovou poradu, měl jasno. „Vypadá to, že budu kapitán nebo aspoň zástupce, tak se připravte, že vás na tom hřišti budu pořád neskutečně buzerovat,“ prohlásil s širokým úsměvem spoluhráčům a přikázal jim, aby si hlavně domluvili, jak oslaví vsítění gólu.

Tento okamžik přišel v 7. minutě zápasu hraného na dva půlhodinové poločasy. Střelcem byl zatím nejproduktivnější hráč fotbalové části přípravy Martin Hanzal. Po jeho gólu se k němu všichni seběhli a padli na mocné gesto střelce jako podťatí. Českobudějovičtí hokejisté měli většinu zápasu navrch, ale “profíci“ se jim postupem času vyrovnávali a od dvacáté minuty byl k vidění naprosto vyrovnaný zápas. V 15. minutě vyslal jedovatou střelu Jakub Matušík, na jehož pokus navázal o osm minut později Martin Hanzal, který orazítkoval tyč domácí branky.

První poločas vyhráli mladíci HC České Budějovice 1:0 a své vedení drželi až do závěrečných minut utkání. Poté ale zapůsobila zkušenost hráčů Kamenného Újezdu, v jehož středu se představilo i několik dorostenců. V 54. minutě ještě gólman Vomela reflexivně zasáhl, ale pár okamžiků nato už bylo vyrovnáno. Petrov našel mezeru v defenzívě hokejistů a bylo zle. „Vedli jsme brzy 1:0 a vypadalo to, že bychom mohli přidat i druhý gól, ale to se bohužel nestalo. V závěru jsme udělali dvě chyby v útočné fázi a soupeř nám dal z brejků dva góly,“ krátce zhodnotil utkání kouč Milan Kupka, který narazil na momenty následující. V 57. minutě proměnil penaltu Brejžek a hned tři minuty poté zpečetil výsledek ten samý hráč. „Myslím si, že i přes prohru jsme utkání odehráli dobře. Hráči za sebou měli týdenní soustředění v Železné Rudě, které bylo dost náročné, a ještě poté hrát fotbal v tomhle vedru, to není jednoduché,“ byl soudný Kupka, jenž musel v závěru poněkud hlasitěji upozornit své ovečky na chyby v defenzívě, ale i přílišnou hravost vpředu. „Někdy je třeba zvýšit hlas, ale to vyplynulo ze hry, protože se mi tam občas něco nezdálo, tak jsem to klukům chtěl nahlas vysvětlit.“

Na závěr celého utkání, jenž bylo odehráno v rámci oslav osmdesátého výročí fotbalu v Kamenném Újezdu, se konaly pokutové kopy. Ani v těch hráči z Budvar arény neuspěli. Proti čtyřem proměněným penaltám domácích dostali na druhé straně balón do sítě pouze Jan Chábera a Josef Slavík. „Bylo vidět, že jsme měli za soupeře dobré fotbalisty, kteří s penaltami umí poradit. U nás to bylo podstatně horší. Nájezdy by možná dopadly lépe,“ uzavřel tradičně dobře naložený Milan Kupka.

Sokol Kamenný Újezd – HC České Budějovice 3:1 (0:1), na pen. 4:2

Branky: 57. a 60. Brejžek, 55. Petrov – 7. Martin Hanzal. ŽK: 0:1 (Chábera).

Sestava HC ČB: Vomela - Chábera - J. Hanzal, Matušík, Slavík - Mertl, Kutlák, Gulaš, Klíma - Květoň, M. Hanzal. Hokejově střídali: Ježek, Muršak.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....