Banes Motor České Budějovice
23.06.2006, Tomáš Zetek

Další fotbalový zápas v sobotu v ”Kameňáku”

Č e s k é B u d ě j o v i c e - Hokejisté HC České Budějovice vyběhnou již potřetí v rámci letní přípravy na fotbalový trávník k přátelskému utkání. Po zápasech s výběrem Siko "35" a okresním přeborníkem Slavií ČB jim bude soupeřem účastník I.A třídy Kamenný Újezd, jenž přivítá extraligové borce na své půdě v sobotu od 12.30 hodin.
V prvním utkání, jenž sloužilo zejména k dobročinným účelům, viděli diváci v Sedlci bezbrankovou remízu s výběrem firmy Siko. Minulý týden už šlo do tuhého. U "maláku" se totiž českobudějovickým hokejistům postavili hráči Slávie ČB, kteří vyhráli v uplynulém sezoně okresní přebor bez jediné porážky. Ta po dlouhé době přišla právě od HC České Budějovice, v jehož středu se představili výhradně mladí hráči. Hvězdou utkání, které skonilo vysokým vítězstvím hokejistů 7:2, byl útočník Martin Hanzal, jenž strávil část loňské sezony v juniorské soutěži za mořem. „Soupeř hrál ze začátku dobře a dokonce se dostal do vedení. Byli jsme z toho trochu zakřiknutí, ale pak se nám začalo dařit a dávali jsme i vcelku pěkné góly,“ vzpomíná na utkání z minulé soboty mladší z bratrské dvojice Hanzalů. Ten vsítil proti mužstvu, jehož dres oblékl mimo jiné i člen obchodního oddělení českobudějovického HC Daniel Budějcký, dvě branky. Zvláště pak ta první vyhovovala i těm nejpřísnějším fotbalovým měřítkům. „Běžel jsem dlouho s hráčem a před vápnem jsem se rozhodl vystřelit. Myslím si, že to byla pěkná trefa, a od tyče to spadlo do branky,“ popisuje skromně učebnicovou šibenici vytáhlý forvard. „Gólman si na to moc nesáhl,“ dodává. Jeho druhá trefa v utkání přišla z penalty po faulu na jeho osobu. „Obešel jsem dva hráč a třetí mne podrazil. Nebylo co řešit, jasná penalta,“ tvrdí hráč, jenž následně uklidil míč do kouta branky, a gólman Slavie tudíž neměl sebemenší nárok zabránit navýšení skóre. „Kopl jsem to jako profík,“ směje se střelec, který mohl v závěru završit hattrick, ale v nájezdu dvou na nikoho upřednostnil přihrávku na kolegu z brankoviště Alexandra Saláka. „Nešlo o to, kdo dá góla, ale o to aby jsme si dobře zahráli. Byla to pěkná akce,“ vysvětluje svou ochotu talentovaný útočník.

Vítěz okresního přeboru byl teda snadným soustem. V “Kameňáku“ už to ale bude podstatně těžší. I.A třída krajského přeboru má přeci jenom vyšší parametry. „Uvidíme, jak to všechno bude vypadat. My zase musíme hrát to své a tak trochu se i spolehnout na to, že soupeře uběháme stejně jako se Slavií,“ hledá recept na další výhru Hanzal. „Takováto mužstva jsou na tom oproti nám lépe technicky. My zase můžeme uplatnit dobrou fyzičku. Bude to každopádně zajímavé.“ Sobotní klání na zeleném pažitu se uskuteční ani ne dvacet čtyři hodin poté, co se borci HC České Budějovice vrátí ze soustředění v Železné Rudě. „Byla to docela dřina abych pravdu řekl, máme toho za ten týden docela dost. Snad to na našem výkonu nebude zmát. Je to ale daleko lepší regenerace, než se třeba dřít v posilovně,“ má jasno mladý forvard, který by se měl opět objevit v základní sestavě. Ta se v utkání se Slavií skládal pouze z hráčů takřka juniorského věku. Nejstarším borcem byl stoper Jan Chábera. Za ním následovali ve věkové pyramidě třeba Lukáš Vomela, Jiří Hanzal nebo Milan Gulaš. „Vypadá to, že sestava bude podobná. Navíc by měli být Zdenda Kutlák a Lukáš Květoň. Možná se k nám ale připojí ještě někdo,“ uzavírá Martin Hanzal.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....