Banes Motor České Budějovice
15.06.2006, Tomáš Zetek

V sobotu k ”maláku” na fotbalovou exhibici

Č e s k é B u d ě j o v i c e - Českobudějovičtí hokejisté A-týmu si před odjezdem na tradiční soustředění do Železné Rudy naplánovali malé fotbalové dostaveníčko. V sobotu 17.6. se v přátelském utkání střetnou s mužstvem SK Slavia ČB, letošním vítězem okresního přeboru. Utkání má výkop v 15 hodin na trávníku v areálu oddílu SK Slavia (bývalý Koh-i-noor). Zváni jsou všichni příznivci fotbalu i hokeje.
V rámci nepopulární “suché“ přípravy již hráči HC České Budějovice jedno podobné utkání absolvovali. Koncem minulého měsíce se v nedalekém Sedlci utkali hokejisté prvního mužstva s výběrem Siko “35“. Účelem akce byla krom pobavení také pomoc pro dětský domov v Boršově nad Vltavou. Vybraná částka, jenž byla darována na dobrou věc, měla hodnotu 30 tisíc korun. Podobný podtext sobotní utkání nemá. „Nic takového výslovně nebude, ale pořádáme celou akci pro náš fanklub a vůbec všechny fanoušky. Máme připravené i nějaké drobné dárkové předměty a program pro děti. Po zápase je naplánováno posezení a prostor se jistě najde i pro autogramy,“ zve všechny příznivce jeden z členů obchodního oddělení HC České Budějovice Daniel Budějcký.

To, že si čtvrtý nejlepší tým extraligy vybral k přípravnému zápasu právě českobudějovickou Slavii, není náhoda. „Domlouvali jsme při plánování přípravy s Pepou Jandačem, že bychom mohli podobný zápas uspořádat a udělat tedy tímto způsobem i něco pro fanoušky. Já navíc za Slavii hraji,“ říká Budějcký. Pro hokejisty to v sobotu na bývalém hřišti Koh-i-nooru nebude žádná procházka růžovým sadem. Slavia ČB je totiž čerstvý vítěz okresního přeboru, v němž letos ani jednou nepoznala hořkost porážky. „Já bych řekl, že někteří hokejisté hrají velmi dobře a rozhodně to nebudeme mít lehké,“ zdvihá varovně prst Budějcký, jenž nastoupí v dresu přeborníka okresu. „Viděl jsem exhibici v Sedlci a myslím si, že zas tak velký rozdíl v kvalitě obou mužstev nebude. Všichni hráči budou hrát určitě naplno, ale samozřejmě je prvořadé, aby se nikdo zbytečně nezranil,“ uzavírá člen obchodního oddělení HC České Budějovice.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....