Banes Motor České Budějovice
11.05.2006, Antonín Vansa

Zájezd do Barcelony se vydařil skvěle, libuje si Sailer

Č e s k é B u d ě j o v i c e - Uplynulou mimořádnou sezonu dokončoval jako kapitán. Jihočeši obsadili v ročníku 2005 - 2006 báječné čtvrté místo, ovšem opojení z nečekaného úspěchu pomalu mizí. Hráči všech týmů v honbě za mistrovským grálem startují na začátku května opět od nuly. Prvním krokem v nové sezoně je nabírání fyzické kondice. V úterý 9. května začali s touto procedurou i hráči Českých Budějovic. „Nikdo z nás letní přípravu nemiluje. Ale moc dobře víme, že je k hladkému průběhu ročníku potřeba,“ říká jeden z nejzkušenějších hráčů týmu Petr Sailer.
Jak jste se těšil na start letní přípravy?
No...přestávka od minulého ročníku už byla trochu dlouhá, takže jsem rád, že jsem se opět začal hýbat. Na druhou stranu, že bych si letní přípravu užíval, to asi ne. My hráči to celkově nijak nemilujeme, ale k hladkému průběhu sezony je to potřeba.

Plán přípravy na suchu jste již viděl? Budou nadcházející dva měsíce hodně náročné?
Zhruba víme, co by nás mělo čekat, protože podle všeho to bude podobné jako loni. Čekají nás i dvě soustředění. Na stejných místech, jako loňské léto.

Takže věříte, že dva měsíce galejí zvládnete? Před rokem jste se mohli přesvědčit, jak tvrdá dřina vás čeká...
Příprava na suchu je náročnější rok od roku více. Hokej jde dopředu, je stále více o bojovnosti, o síle a tím pádem se i zvyšují tréninkové dávky v letní přípravě.

Co vám osobně dělá z letní přípravy největší problémy?
Žádné problémy v tom nevidím. Celkově je tohle období pro hráče nepříjemné a těžké, ale zvládnout se musí.

Můžete absolvovat kompletní zátěž, nebo jste limitován nějakým zraněním?
Jsem v pohodě. Během volna jsem si dobře odpočinul a doléčil drobné šrámy. Jen z posledního utkání na Slavii jsem měl zlomený prst. To je však to nejmenší, co by mě mělo omezovat.

Když mluvíte o odpočinku, byl jste někde na dovolené, nebo jste volno trávil v Českých Budějovicích?
Zatím jsem nikde na dovolené nebyl. Pojedeme až v létě. Moje dcerka chodí do školy a na podzim toho kvůli nemoci celkem dost zameškala. Proto jsme ji teď nechtěli omlouvat z vyučování.

Jako odměnu za vydařený ročník vám klub naplánoval zájezd do Barcelony, kde jste měli mimojiné shlédnout městské derby mezi FC Barcelona a Espanyolem Barcelona. Vydařila se tato akce?
No jasně! Byli jsme tam od soboty a domů jsme se vrátili až v pondělí. Musím říct, že to bylo velmi povedené. Viděli jsme skvělý fotbal v báječné atmosféře (FC Barcelona vyhrála 2:0 a pojistila si mistrovský titul; pozn.aut.). Ale nešlo jen o to. Celkově byl program skvěle udělaný.

S návratem do Čech jste neměli problémy? Podle záběrů v televizi byly oslavy mistrovského titulu v Barceloně hodně bouřlivé...
Vše proběhlo v pohodě. Fotbal se hrál v sobotu a opravdu se celý víkend slavilo. Ještě v neděli jezdili fotbalisté s mistrovským pohárem městem a zdravili se s lidmi. Pozorovali jsme to z oken našeho hotelu. Ale v pondělí ráno, kdy jsme odlétali zpět, už bylo město a hlavně silnice téměř prázdné.

Pro nadcházející extraligovou sezonu došlo k jistým úpravám v řádech. Zaregistroval jste je?
Vím jen to, že došlo k uzavření soutěže. Ale více podrobností nevím, protože jsem v pauze opravdu vypnul a žádné informace jsem nevstřebával.

Děkuji vám za rozhovor!

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....