Banes Motor České Budějovice
06.05.2006, Roman Šperňák

Juniorům již odstartovala příprava na novou sezónu

Č e s k é   B u d ě j o v i c e - Zasloužená dovolená skončila. Po jednatřiceti dnech volna se 2. května sešli mladíci českobudějovického HC opět ve staré známe kabině Budvar Arény a začala pro ně letní, hokejisty tak nenáviděná příprava. Na suchu budou hráči polykat tréninkové dávky až do konce června a potkat je bude možné převážně v krajském městě.
„Na přelomu května a června máme naplánované soustředění. Chceme jet do Železné Rudy,“ doplňuje informací trenér Milan Černý, že ani letos nebudou jeho svěřenci ochuzeni o prvek, který si jihočeský lodivod v loňské sezóně tak pochvaloval. Tréninkový program je naplánován na pět dní v týdnu a z toho třikrát na dvě fáze, takže o náplň jarních a letních dnů mají mladí hokejisté postaráno. „Objevujeme se na různých místech v Českých Budějovicích. Snažili jsme se pro kluky udělat pestrý program, aby to neměli moc jednotvárné. Využíváme a budeme využívat koridor Všesportovní haly, hřiště Na vejškách, různé tělocvičny a také Meteor. Teď jde o to nabrat nějakou všeobecnou kondici,“ popisuje seznam cvičišť kouč, jenž se chystá již na třetí sezónu pod Černou Věží. A ani napotřetí se na střídačce nesejde stejný realizační tým. Asistent trenéra Mgr. Radek Ťoupal svou spolupráci po roční anabázi ukončil pro pracovní zaneprázdnění, a Milan Černý s Jiřím Šrámkem tak na nějaký čas u kormidla osiřeli. „Zatím to s Jirkou potáhneme ve dvojici a časem se rozhodneme, jestli někoho přibereme nebo to zůstane tak, jak to je teď,“ nastiňuje možné rozšíření počtu lidí na střídačce hlavní trenér.

Samozřejmě jako každý rok, se i ten letošní neobejde bez rotace v hráčském kádru. Už před koncem sezóny minulé bylo jasné, že skončí hráči s rokem narození 1985 a před začátkem přípravy se rozhodlo, že v juniorském věku již nejsou ani hráči o rok mladší. Při pohledu na loňskou soupisku tedy vypadli ze hry Milan Gulaš, Jiří Hanzal, Petr Ficek, Petr Macháček a nově také nemohou hrát ani stabilní obránci loňské sestavy Michal Baran a Václav Vondráček. S týmem se už nepřipravuje ani Jakub Černý, který vyslyšel vábení Litvínova a podepsal na severu Čech roční smlouvu a nejistota panuje i kolem dalšího obránce Michala Klímy, jenž projevil zájem odejít do zámoří. Tým se doplnil o některé loňské dorostence, ale jinak se převratných jmen fanoušci mládežnického hokeje nedočkají. „ Žádné velké posilování zatím nechystáme,“ uzavřel českobudějovický trenér.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....