Banes Motor České Budějovice
11.04.2006, Tomáš Zetek, foto Robert Straka

Tisková konference zakončila sezonu a odkryla pár otazníků pro nadcházející ročník

Č e s k é B u d ě j o v i c e – V areálu firmy Siko proběhla v úterý vpodvečer oficiální tisková konference, kterou pořádalo vedení HC České Budějovice. Symbolické zakončení úspěšné sezony doprovázelo i hodnocení nejvýše postavených činovníků klubu, jimiž jsou prezident klubu Jaroslav David, sportovní manažer Jaromír Látal, výkonný ředitel Jaroslav Lišky a také kouč A-týmu Josef Jandač. Pár důležitých slov padlo i k sestavení kádru pro následující ročník.
Českobudějovický hokej dosáhl v právě uplynulé sezoně největšího úspěchu za posledních deset let. Po loňském vybřednutí z prvoligové kaluže asi čekal jen málokdo, že nováček by mohl zaútočit na tak vysokou metu, jakou je semifinále extraligy. „Začínali jsme prakticky od začátku a bylo třeba sestavit kádr, který bude mít sílu čelit extraligové konkurenci,“ tvrdí prezident klubu Jaroslav David. Právě on patří k lidem, kteří se velkou měrou zasloužili o strmý vzestup hokeje z jihočeské metropole. „Byli a stále jsme tým bez hvězd. Jedinou je brankař Eda Turek, kolem něhož se nám podařilo postavit silný tým, v němž mají místo hlavně hráči, kteří chtějí ukázat, že hokej hrát umí,“ rozpovídal se David, jehož v průběhu sezony potěšilo víc věcí. Jednou z nich byla i návštěvnost na domácích utkání klubu zpod Černé věže. „Je třeba touto cestou poděkovat i fanouškům, a to nejen za přízeň na domácím ledě. Velké množství z nich nekoukalo doprava ani doleva, vzalo si dovolenou, naskákalo do aut a vlaků, aby mohli být na venkovních zápasech,“ děkuje na dálku hrstce věrných prezident HC České Budějovice. I on však zůstává nohama na zemi a letošní povedenou sezonu nikterak nepřeceňuje. „Z úspěchu se nedá žít pořád. Je třeba dál pracovat, ale je fakt, že musím pochválit hráče i celý realizační tým za výbornou práci.“ V českobudějovických hokejových kuloárech se vedou vášnivé diskuze o novém hlavním sponzorovi klubu. „Pokoušíme se tímto směřovat k lepším zítřkům. Jižní Čechy nikdy nepatřili k průmyslově silným oblastem, a tak se tu podobné věci řeší složitěji než třeba na severní Moravě nebo v severních Čechách. Existuje zde i varianta tří velkých partnerů namísto jednoho generálního,“ naznačuje ekonomickou stránku věci Jaroslav David.

Právě co se týče ekonomického chodu klubu je jednou z nejpovolanějších osob bývalý kouč prvního mužstva HC České Budějovice nebo Keramiky Plzeň, nyní výkonný ředitel Jaroslav Liška. I ten považuje letošní tažení mužstva koučů Josefa Jandače a Milana Kupky za nadmíru úspěšné. „Je důležité podotknout, že jsme jako klub dosáhli nejen dobrého výsledku, ale prezentovali se i kvalitní a pohlednou hrou,“ všiml si Liška, který před startem extraligového ročníku 2005/2006 kolem sebe sestavil nové obchodní oddělení. „Je to zase krok kupředu na cestě k neustálému zlepšování co se týče marketingu a ekonomického úspěchu klubu.“ Bez kvalitního zázemí se podle slov výkonného ředitele vrcholový sport na vysoké úrovni dělat prostě nedá. V Českých Budějovicích se to ale daří. „Musím touto cestou poděkovat všem, kdo nám jakkoli pomohli, za snahu a výdrž. To, že jdeme správnou cestou dokumentuje úspěch našeho týmu v letošní sezoně. Samozřejmě nemůžu zapomenout ani na sponzory a celý realizační tým až po samotné hokejisty,“ nešetřil děkovnými gesty Jaroslav Liška.

STÁVAJÍCÍ KÁDR HC ČESKÉ BUDĚJOVICE:

Brankáři: Jan Chábera, Alexandr Salák, Jakub Kovář (j), Roman Turek.

Obránci: Petr Gřegořek, Tomáš Harant, Michal Klíma (j), Ivo Kotaška, Zdeněk Kutlák, Petr Macháček, Ján Mucha, Marek Posmyk, René Vydarený.

Útočníci: Kamil Brabenec, Milan Gulaš, Jiří Hanzal, Štěpán Hřebejk, Viktor Hübl, Michal Hudec, Ondřej Ježek (j), Jindřich Kotrla, Lukáš Květoň, Jakub Matušík (j), Tomáš Mertl (j), Petr Sailer, Jiří Šimánek, Tomáš Vak, Ondřej Veselý.

Vysvětlivky:
Hráči napsaní kurzívou nemají s HC České Budějovice podepsanou smlouvu.
Poznámka “(j)“ znamená, že hráč je ještě oprávněn nastupovat v juniorské extralize.

JAROSLAV DAVID K POSTU HLAVNÍHO TRENÉRA: „Smlouva je vytisknuta a už jí schází pouze podpis. (úsměv) Je to opět na jeden rok. Víme, že trenéřina je náročná a smlouva je jen stvrzení dohody. Než se tady plácat po ramenou u podpisu pětiletého kontraktu, raději budeme spokojeni, když se tu sejdeme u pátého podpisu.“

Více informací přineseme v nejbližší době. Můžete se těšit na obsáhlý rozhovor s manažerem Látalem, trenérem Jandačem i prezidentem Davidem.

Vedení HC České Budějovice hodnotilo uplynulou sezonu ve složení zleva Daniel Budějcký, Jaroslav Liška, Jaroslav David, Josef Jandač a Jaromír Látal. Foto Robert Straka.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....