Banes Motor České Budějovice
10.03.2006, Roman Šperňák

Milan Gulaš děkoval divákům za podporu

Č e s k é   B u d ě j o v i c e - V letošní sezóně si budou Jihočeši velmi dobře pamatovat cestu na Valašsko. Po prvním kole, kdy se junioři HC České Budějovice podívali do Zlína, se ve čtvrtfinále museli vydat ještě do vzdálenějšího Vsetína. Prostředí místního stadionu Na Lapači jim přálo a dokázali zde vybojovat velice cennou výhru v prodloužení, ale jelikož odvetu v Budvar Aréně výsledkově nezvládli, budou si muset výpravu na východ republiky ještě jednou zopakovat.

Českobudějovický tým se se svým sokem utkal v této sezóně celkem dvakrát a zvláštností je, že vždy odváželi body hosté. Valaši obrali domácí na podzim výsledkem 4:0 a podobně si vedli i Jihočeši ve Vsetíně, kde zvítězili 4:2. Nastolený trend zůstal zachován i v play-off a byli to opět hosté, kdo se v úterním zápase radoval z výhry a to i přesto, že již prohrávali o tři góly. I v dnešním zápase českobudějovičtí inkasovali jako první a zdálo by se, že průběh obou soubojů mohl být podobný. „Zápas ve Vsetíně a tady byl úplně jiný. Soupeř byl doma a hrál útočný hokej. Zde vycházel ze zajištěné defenzivy a oni výborně brání. Musím říct, že ve Vsetíně jsme měli i více šancí než dnes,“ pokusil se srovnat oba zápasy jeden z vůdců domácí smečky Milan Gulaš. Sám hráč zcela jasně odhalil taktiku, s kterou přijel soupeř do jihočeské metropole. Vsetínští nechtěli inkasovat a tomu podřídili vše. Možná i proto svítilo na světelné kostce po dvou třetinách 0:0, a oproti přestřelce v předchozím klání to byla velká změna. „Jak už jsem říkal, soupeř přijel bránit. Myslím si, že o zápase rozhodla druhá třetina a pak už to bylo o štěstí. Vstřelili první branku, následně se utkání rozjelo a oni se posléze znovu zatáhli do obranné ulity a praktikovali tedy to co celý zápas,“ smutně doplnil hbitý forvard.

Domácí hokejisté nezvládli úvod závěrečného dějství a hostující tým jim dokázal odskočit na dvoubrankový rozdíl, který se nakonec ukázal jako rozhodující. S výhodou dvougólového náskoku se valaši opět zatáhli do velice těsné obranné ulity a nepouštěli svého soka k výraznějším šancím. „Těžko jsme se proti nim dnes prosazovali,“ vysvětlil Milan Gulaš, proč diváci neviděli porci šancí jako například v zápasech se Zlínem. Domácí se však dokázali prosadit i přes těsnou obranu a v druhé polovině závěrečné dvacetiminutovky si vynutili tlak. Sám hráč měl již v 52. minutě blízko k brance a důležitému snížení. Dostal se až před brankáře, ale neprosadil se. „V této situaci jsem ho zkusil potáhnout, bohužel mi to nevyšlo a asi jsem to měl udělat jinak, třeba to dát do strany než přes něj,“ zamyslel se nad tím, co bylo v jeho šanci špatně. Gólového zápisu se nakonec dočkal a přinesl tak důležité snížení stavu na 1:2 a tím i naději na vyrovnání. „ Ondra Ježek a Pepa Slavík šli do souboje za bránu. Počkal jsem si, protože jsem si myslel, že by se to před ní mohlo odrazit. Se štěstím se to ke mě dostalo, a pak jsem zkusil kličku mezi nohy brankáře a vyšlo to,“ popsal jediný gólový zásah svého mužstva. Vstřelený gól domácí ještě více nabudil a snaha na nich byla vidět. Vypracovali si i několik zajímavých příležitostí, ale v rozhodujících okamžicích se k nim štěstí odvrátilo zády. „ Smůla k těmto situacím vždycky patří, ale dnes jim také výborně zachytal gólman,“ projevil uznání svému protivníkovi.

Čtvrtfinálový duel měl vynikající atmosféru, kterou vytvořil velký počet diváků, jenž si našel cestu do Budvar Arény. I za nepříznivého stavu něco kolem pětiset lidí fandilo svému týmu a tato, na juniorskou extraligu nezvyklá kulisa byla povzbuzením i pro samotné hokejisty. „Fanoušky jsem samozřejmě vnímali, dnes přišlo hodně lidí a já jim za to musím poděkovat. V závěru nás hodně podporovali, i když se tolik nedařilo a myslím si, že na našem výkonu v závěru to bylo znát. Je jen škoda, že ještě nebylo ke konci více času, abychom mohli srovnat, protože jsme na to měli,“ pochválil Milan Gulaš fanoušky za projevenou podporu. Jihočeši sice nezvládli druhý souboj, ale nikdo nehází flintu do žita. Čeká je ještě třetí rozhodují duel na Vsetínském ledě, jenž rozhodne o postupujícím do semifinále. „Necháme na ledě všechno a uvidíme. Doufám, že vyhrajeme,“ uzavřel českobudějovický útočník.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....