Banes Motor České Budějovice
02.09.2005, Antonín Vansa, Tomáš Zetek

ING - CEB 5:1 - Přísná finálová porážka

S a l z b u r g - Ani branka obránce Petra Gřegořka nepomohla českobudějovickým hokejistům k úspěchu na salzburském turnaji. Německý Ingolstadt, který Jihočechy k finálové bitvě vyzval, dokázal nastřílet za záda Alexandra Saláka pět kotoučů a zaslouženě se radoval z turnajového primátu.
Po překvapivém vítězství nad hokejisty Södertalje byl nad síly českobudějovických hráčů německý Ingolstadt, který finálovou bitvu vyhrál jednoznačně v poměru 5:1.
Partii, hranou ve vysokém tempu, od začátku lépe zvládali borci z ropné metropole Německa. Už v sedmé minutě se prosadil po líbivé akci Craig Ferguson - 1:0. Českobudějovičtí sice pak měli několik slibných příležitostí, ale výborně chytajícího brankáře Sebastiana Vogla nedokázali překonat. Naopak při hře čtyř proti čtyřem přihrál Doug Ast přesně na hůl Seanu Tallairovi a svěřenci uznávaného kanadského kouče Rona Kennedyho vedli již o dvě branky - 2:0.

V prostřední dvacetiminutovce se obraz hry příliš nezměnil. Oba týmy produkovaly útočnou hru, ale gólově jí opět dokázali potvrdit hráči Ingolstadtu. Ve dvojnásobné početní výhodě vypálil na Saláka Tallaire a kotouč dokázal bleskurychle dorazit za záda mladého českobudějovického gólmana agilní Ken Sutton – 3:0.

Náznak obratu přišel v čase 42:12. Obránce Petr Gřegořek natáhl od modré čáry a zaskočil brankáře Vogla - 3:1. Jenže už za pouhých dvacet sekund vedli Němci o tři branky. Střelu Steingrosse dorazil za Saláka svou druhou trefou v utkání Sean Tallaire - 4:1. Gólový účet střetnutí uzavřel čtyři minuty před koncem hráč českého původu Martin Jiránek. V brejkové situaci napřáhl a nechytatelnou ranou do levého horního koutu klece nedal Salákovi nejmenší šanci – 5:1.

Německý tým byl efektivnější v zakončování gólových situací a zaslouženě salzburský turnaj vyhrál. Pro České Budějovice to byl poslední zápas v rámci letní přípravy. Jandačův soubor se nyní bude týden pilně připravovat na start extraligové soutěže, kterou zahájí 9. září na ledě Rabatu Kladno.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....