Banes Motor České Budějovice
28.07.2005, Antonín Vansa

Ruský CSKA Moskva zápas v Českých Budějovicích nesehraje

Č e s k é B u d ě j o v i c e - Pro fanoušky je to určitě nepříjemné zjištění. Ti, kdo se těšili na souboj HC České Budějovice s jedním z předních týmů ruské superligy, celkem CSKA Moskva, mají smůlu. Slavný ruský klub dvanáct dní před svým příjezdem do České republiky plánované přípravné utkání zrušil.
Z programu přátelských zápasů mimojiné vypadává i duel s druhým nejlepším týmem na jihu Čech, Vajgarem Jindřichův Hradec. Ten byl naplánován na 6. září 2005. Pro obě mužstva tak měl být zápas generálkou před startem soutěžního ročníku 2005 - 2006. O možném náhradním soupeři, který by se tři dny před startem extraligy nováčkovi tuzemské nejvyšší soutěže postavil, v současné době vedení klubu intenzivně jedná.

Daleko více, než zrušení utkání s nováčkem první hokejové ligy, však určitě bude českobudějovické příznivce mrzet odvolání střetnutí s bývalým armádním ruským týmem CSKA Moskva. Klub s bohatou minulostí měl být hlavním tahákem v programu přípravných duelů HC České Budějovice před novou sezonou. Zápas měl být původně sehrán 9. srpna od 17.00 hodin v českobudějovické Budvar aréně. Rusové si tak chtěli zpestřit soustředění, které v České republice nastoupí o den dříve. Jenže zástupci CSKA Moskva si na poslední chvíli vše rozmysleli a rozhodli se, že místo původně plánovaných čtyř přípravných duelů odehrají v rámci českého soustředění jen zápasy dva. Ve zprávě, jíž na sekretariát HC České Budějovice zaslala agentura Challenger, která bude ruský klub po dobu soustředění v České republice zastupovat, se mimojiné píše, že kouč CSKA Bykov raději vyplní program tréninkovými jednotkami, než zápasy. „Měli jsme smůlu, že byl zápas naplánován na 9. srpna. Rusové přiletí jen o den dříve a tento termín se jim nezamlouval,“ konstatoval důvody, které ruskou stranu vedly ke zrušení střetnutí, výkonný ředitel HC České Budějovice Jaroslav Liška.
Na shánění kvalitního soupeře pro termín 9. srpna je zřejmě už pozdě. Vedení českobudějovického klubu proto o žádném náhradním řešení neuvažuje.

Vedení HC České Budějovice zároveň informuje, že ceny vstupenek na domácí přípravné zápasy Českých Budějovic budou 50 korun v případě souboje s extraligovým celkem a 30 korun pro zápas s týmem z první ligy.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....