Banes Motor České Budějovice
19.07.2005, Tomáš Zetek

Extraliga je pro mne na prvním místě, tvrdí Martin Hanzal

K r a v a ř e - Ve středu vyjíždí HC ČB poprvé na led. Talentovaný útočník Martin Hanzal se ale již několik dní podrobuje předsezonnímu soustředění reprezentace do 20 let v Kravařích. Po návratu na jih Čech se již připojí k mužstvu kouče Josefa Jandače a bude bojovat o svou extraligovou šanci pod Černou věží.
Čeká vás možná klíčová sezona vaší kariéry, takže bylo asi třeba načerpat hodně sil. Jaká byla příprava na suchu pod trenérem Jandačem?
"Letní příprava byla podle mého názoru velmi kvalitní a tvrdá. Myslím si, že mi hodně dala. Dobrý letní trénink je vždy pro sezonu důležitý."

Jakou si myslíte, že máte šanci na základní sestavu v HC ČB?
"Uvidíme. Zatím bych nechtěl předbíhat. Ukáže se až na ledě."

Mluvil jste už s koučem Jandačem o své pozici v boji o "triko"?
"Pan Jandač říkal už loni, že by se mnou mohl počítat. Když budu pořádně makat, tak bych se prý do těch čtyř lajn měl vejít. Doufám, že to tak bude."

Kdybyste se do "áčka" nedostal, chtěl byste zkusit štěstí třeba v první lize?
"Na tohle je zatím brzy. Teď mám jasný cíl dostat se do áčka a hrát extraligu. Když se mi to nepodaří, tak teprve potom můžu přemýšlet o něčem jiném."

Věkem jste stále ještě junior, ale už delší dobu bojujete o pevné místo v dospělém hokeji. Obléknete v následující sezoně i juniorksý dres?
"Vše se bude odvíjet od toho, zda se dostanu do áčka. Pak by třeba záleželo i na domluvě trenérů. Určitě bych ale chtěl hrát hlavně v prvním mužstvu."

Dobře, letní příprava byla tedy tvrdá. Jak jste si užil dovolenou?
"Dovolená byla výborná. Část jsem strávil v Chorvatsku, kde jsem si hodně odpočinul. Doufám, že jsem načerpal dost sil."

Dovolená byla sice hezká, ale skončila vám dříve než ostatním členům kádru HC ČB...
"Ano. Dostal jsem pozvánku na předsezonní soustředění reprezentace do dvaceti let, takže jsem od neděle na ledě. Trénujeme tu dvakrát denně a v pátek jedem domů."

Takže až se zapojíte ke spoluhráčům z klubu, měl byste být ve výhodě, že?
"Doufám, že mi to pomůže, když budu mít nějaké tréninkové dávky na ledě už za sebou. Pátého srpna jede dvacítka na turnaj na Slovensko, tak uvidíme, jestli se ještě od mužstva budu muset odtrhnout."

V Kravařích je na soustředění širší nominace. Jak vidíte svou šanci na této frontě?
"Tady je to trochu jinak. Je tady sice hodně kluků, ale dost jich je z Kanady. Trenér Rulík si chtěl vyzkoušet nové hráče. To samé chce udělat i na turnaji na Slovensku. Říkal, že nekteří hráči tam možná nepojedou. Nemáme si ale z toho prý dělat hlavu, kdybychom se nedostali do nominace. Chce prý vyzkoušet hlavně kluky z Kanady."

Zmínil jste kolegy, kteří působí v Severní Americe. Vzhledem k plánovanému startu NHL můžete patřit v dohledné době mezi ně. Ještě před odchodem na dovolenou jste byl na zkoušce v Torontu. S jakou jste se vrátil?
"Byly to pouze testy. Ani nám neřekli výsledky, takže vlastně vůbec nevím, jak jsem dopadl. Nějaký obrázek si prý o nás udělali, ale neřekli jaký. Mám z toho ale celkem dobrý pocit, takže si myslím, že výsledky nemusely být úplně nejhorší."

Jak tedy vidíte vaši šanci na odchod za moře?
"Na to je docela brzy. Nejprve mě musí někdo draftovat a až pak můžu o něčem vážněji přemýšlet či něco řešit. Draft je naplánován na srpen, tak uvidíme."

Takže odchodu za moře byste se nebránil?
"Nechci předjímat. Na prvním místě je ale u mne odehrát sezonu v prvním mužstvu HC ČB. Pro to udělám vše a doufám, že se to povede."

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....