Banes Motor České Budějovice
17.06.2005, Antonín Vansa

Radek Bělohlav se upsal Českým Budějovicím

Č e s k é   B u d ě j o v i c e - Jednání o nové smlouvě mezi ním a českobudějovickým klubem sice trvalo déle, než bývá obvyklé, nicméně obě strany se v polovině června dohodly na další spolupráci. Kapitán loňského úspěšného celku Radek Bělohlav zůstává na jihu Čech. Informoval o tom prezident klubu Jaroslav David.
Rokování o novém kontraktu se nezvykle dlouho tahalo. Situace zkušeného útočníka silně připomínala případ Luboše Roba, se kterým českobudějovický klub ukončil v polovině května spolupráci. Alespoň takového dojmu mohla nabýt hokejová veřejnost kvůli informačnímu embargu, který na jednání uvalil management HC České Budějovice. Podle slov mistra světa z Vídně 1996 však byla skutečnost zcela jiná. „Byla to složitá jednání. Ale s vedením jsme se prakticky bavili jen o znění smlouvy,“ konstatoval trojnásobný vítěz české extraligy. K dohodě došlo teprve v polovině tohoto týdne a podoba nového kontraktu je nakonec trošku složitější, než tomu obvykle bývá. „Radek u nás podepsal smlouvu do 31. prosince 2005. Poté je na zvážení obou stran, zda ve spolupráci pokračovat, nebo ne. Pokud bychom se dohodli, Radek Bělohlav by zůstal do 30. dubna 2006,“ uvedl prezident klubu Jaroslav David. Podobné smlouvy už klub uzavřel v loňské prvoligové sezoně s Radoslavem Kropáčem a Mojmírem Musilem. S oběma hráči pak k 30. listopadu kontrakt prodloužil do konce soutěžního ročníku. „Původně jsem měl nabídku i na celou sezonu, ale nakonec jsme dohodli zatím jen do konce roku,“ dodal Bělohlav.

Zatímco pro klub bývá takto uzavřená smlouva velice výhodná, hráči z ní už tolik nadšení být nemohou. Loni se o tom mohli přesvědčit například právě Musil s Kropáčem. Touha vybojovat si prodloužení platnosti kontraktu je sice motivovala k nadprůměrným výkonům, ale vědomí, že mohli být od prvního prosince bez práce, určitě ani pro jednoho z nich příjemné nebylo. „Teď to neřeším. Budeme se o tom bavit až koncem prosince,“ řekl čtyřiatřicetiletý zkušený forvard, který měl i několik nabídek na odchod z Českých Budějovic. Nakonec však zvolil setrvání v jihočeské metropoli. „Jsme stále v euforii z postupu do extraligy a popravdě se mi teď nechce nikam odcházet. Mám velkou chuť zahrát si za Budějovice zase nejvyšší soutěž,“ zdůraznil Radek Bělohlav. Kromě hokejových záležitostí ho ale k dalšímu angažmá v kádru extraligového nováčka přiměly i osobní záležitosti. V neděli 12. června se jeho manželce Radce narodil syn Matěj. „Pro rodinu bude určitě lepší, když se nebudeme nikam stěhovat,“ konstatoval hráč, který se zpět do Českých Budějovic vrátil v květnu 2003 ze Sparty Praha.

V tajence českobudějovického kádru pro nadcházející ročník tak zbývá vyplnit už jen poslední políčko. A to obsazení brankářského postu. Poslední červnový den by mělo být jasno, zda brankář Roman Turek rozváže s kanadským týmem Calgary Flames smlouvu a bude případně plnit roli jedničky v jihočeském klubu, nebo zda se nakonec rozhodne zůstat minimálně pro další rok v kanadsko-americké NHL. „Pokud se Roman rozhodne své zámořské angažmá ukončit, jsme předběžně domluveni na tom, že by působil v Českých Budějovicích,“ řekl Jaroslav David. Bude to perné čekání...

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....