Banes Motor České Budějovice
09.05.2005, Antonín Vansa

Nabídka Budějovic byla srovnatelná se Spartou, přikyvuje Kotrla

Č e s k é   B u d ě j o v i c e - V pondělí se do přípravy týmu HC České Budějovice zapojila další letní posila jihočeského klubu. Po návratu z Irska se k mužstvu připojil útočník Jindřich Kotrla, který dlouhé roky působil v litvínovském Chemopetrolu. V severočeské hokejové baště však jeho přestup do Českých Budějovic těžce nesou. Především pak sportovní manažer klubu Robert Reichel. „Jsem z jeho postoje smutný. Mrzí mě, že mě nechápe,“ pokrčil rameny dlouhovlasý forvard.
Proč jste se k týmu připojil až po týdnu tréninků?
Už jsem měl z dřívější doby koupené letenky. Můj bratr totiž pracuje v Irsku, tak jsem se za ním byl na týden podívat. Už jsem tam byl loni a na stejný termín jsem tam chtěl odletět i letos. V době, kdy jsem letenky zamlouval, jsem vůbec netušil, že budu hráčem Budějovic. Ve Spartě totiž měla letní příprava začínat až později.

Českobudějovický klub proti vašemu odletu do Irska nic nenamítal?
Ne. Panu Látalovi jsem o odletu do Irska říkal ještě před podpisem smlouvy. On mi to bez problémů povolil.

Nebojíte se vašeho zapojení do přípravy? První týden byl zaměřen na zatažení se do tréninku a od pondělí by mělo mužstvo začít trénovat naplno...
Nebojím se toho. V Irsku jsem se svým způsobem připravoval. Každý něco dělá, samozřejmě, že jenom neležíte.

Určitě jste program letní přípravy diskutoval i s dlouholetým spoluhráčem Viktorem Hüblem. Připravoval vás na tvrdý trénink kouče Josefa Jandače?
Já si hlavně myslím, že trend dnešního hokeje je takový, že tréninky v rámci letní přípravy jsou všude stejné.

Na jih Čech jste nepřišel sám. Usnadnilo vám rozhodování, že v Českých Budějovicích podepsal kontrakt i právě Viktor Hübl?
Určitě to svou roli sehrálo.

V rozhovoru pro Severočeské listy jste si nemohl nabídku Českých Budějovic vynachválit. Opravdu pro vás je kontrakt tak finančně zajímavý?
Určitě. V Litvínově nejsou takové finanční možnosti, jako zde.

Výše smlouvy je tedy opravdu srovnatelná s tím, co vám loni nabídla pražská Sparta?
Ano, je to srovnatelné.

V Litvínově vaše rozhodnutí podepsat smlouvu v Českých Budějovicích dodnes těžce nesou. Je pravda, že jste měl na severu Čech skutečně těsně před podpisem nového kontraktu?
Bylo to tak.

Svým odchodem jste údajně hodně zklamal manažera Litvínova Roberta Reichela. Dokonce vám prý naznačil, že za jeho působení se do Litvínova nikdy nevrátíte...
No...taky je to pravda. Bohužel.

Mrzí vás jeho slova hodně?
Samozřejmě, že mě to mrzí. Jsme kamarádi, hráli jsme spolu. Mrzí mě, že to nechápe. Hokej hrál také a tam, kde mu dali nejlepší podmínky, tam většinou šel. Takhle to prostě v dnešním hokeji chodí. Je to byznys. Jsem z jeho postoje smutný.

Díky za rozhovor.

SLEDUJTE ROZHOVORY S NOVÝMI ČESKOBUDĚJOVICKÝMI POSILAMI

Vyšlo dříve

Rozhovor se Zdeňkem Kutlákem

Rozhovor s Ondřejem Veselým

Rozhovor s Michalem Hudecem

Rozhovor s Viktorem Hüblem

Rozhovor s Josefem Melicharem

Rozhovor s Václavem Nedorostem

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....