Banes Motor České Budějovice
04.05.2005, Tomáš Kučera

Viktor Hübl Jihočechem na tři roky

Č e s k é   B u d ě j o v i c e - Střední generace hráčů vě věku mezi 25ti až 30ti lety byla v poslední době nejméně zastoupenou skupinou. Drtivá většina příchozích tak vyplňuje právě toto slabé místo jihočeské sestavy. Takovým hráčem je i šestadvacetiletý Viktor Hübl, hráč s reprezentačními zkušenostmi, který v uplynulém ročníku vytvořil produktivní duo se střelcem Čalounem. "Hrál jsem s Čalounem a Prorokem a myslím, že se nám konec sezóny vydařil, když se nám podařilo postoupit i do play-off," vzpomněla na loňské vody nová jihočeská akvizice.
Drtivou většinu kariéry jste působil na opačném konci republiky, je pro vás nové působiště výzvou?
Cesta sem trvá z Litvínova asi dvě a půl hodiny, takže to není tak hrozně daleko. Ale výzva je to pro mě veliká, zase po třech letech měním působiště a je to pro mě něco nového, což je vždy pozitivní.

Přicházíte do týmu nováčka, který sice mocně posiluje, přesto, jak odhadujete jeho možnosti?
Já myslím, že cílem tady bude určitě play-off.

Jak s odstupem vidíte sezónu loňskou?
Začátek byl takový vlažnější, ale pak jsem začal hrát s Čalounem a Prorokem a myslím, že se nám ten konec vydařil, když se nám podařilo postoupit i do play-off.

V Litvínově loni působilo hned několik hráčů z NHL, ale poměrně hodně často byli tito hráči zranění. Jak odhadujete svou pozici v Budějovicích v případě, že by tu hrálo hned několik hráčů z NHL, jako například v loňském roce?
Nad tím jsem ani nepřemýšlel, nevím, to bych řešil až v případě, že by to nastalo. Já se prostě budu snažit hrát co nejlépe, a pak už je to na trenérovi kam mě zařadí.

Jak se s českobudějovickým trenérem znáte, mluvil jste s ním už o svém působení?
Já trenéra Jandače téměř neznám, dnes jsem se s ním setkal poprvé a ještě jsme neřešili žádné hokejové věci. To teprve přijde.

Neobáváte se ani nemilované letní přípravy, kterou má prý trenér Jandač velmi náročnou?
Dneska už mají letní přípravu velmi tvrdou všichni trenéři, takže si myslím, že to nebude žádný problém.

Na jih Čech přicházíte ještě s dalším litvínovským patriotem Jindřichem Kotrlou, je to pro vás nějaká výhoda?
Tak je to lepší, že tu někoho už znám delší dobu, ale i s místními kluky se známe, potkáváme se v extralize už několik let, takže to nebude žádný problém.

Na jak dlouho jste se Českým Budějovicím upsal?
Podepsal jsem smlouvu na tři roky.

To je poměrně dlouhá doba. Není úplně nezvyklé, že si za takovou dobu hráči v Českých Budějovicích vybudují jisté zázemí a usadí se tu natrvalo. Jak je to s vámi?
Já nevím, to se teprve uvidí, ale každopádně je to tady všechno na velmi dobré úrovni, co se týká zázemí a tak dále, takže věřím, že se mi tu bude líbit.

Tak ať se vám tu daří, díky za rozhovor.

SLEDUJTE ROZHOVORY S NOVÝMI ČESKOBUDĚJOVICKÝMI POSILAMI

Vyjde v nejbližších dnech:

Čtvrtek 5. května - Josef Melichar (autor Antonín Vansa)

Pátek 6. května - Václav Nedorost (autor Antonín Vansa)

Vyšlo již dříve:

Rozhovor se Zdeňkem Kutlákem

Rozhovor s Ondřejem Veselým

Rozhovor s Michalem Hudecem

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....