Banes Motor České Budějovice
30.11.2004, Antonín Vansa

České Budějovice získaly obránce Andrewa Ference!

Č e s k é   B u d ě j o v i c e - Výraznou posilu v boji o rychlý návrat do extraligy získal HC České Budějovice. Tým posílí začátkem prosince kanadský bek Andrew Ference, který je spoluhráčem brankáře Romana Turka v kanadském Calgary Flames. „Včera v noci nám přišla faxem podepsaná smlouva,“ konstatoval generální manažer jihočeského klubu František Joun. Ference se s vedením klubu dohodl na smlouvě po dobu lock-outu v NHL.
Pětadvacetiletý bek Andrew Ference hájí v zámoří barvy Calgary Flames, ale v době, kdy je stále pravděpodobnější, že letošní ročník nejprestižnější soutěže světa vůbec neodstartuje, rozhodl se jako řada jiných pro odchod do Evropy. Ference sice měl několik nabídek z finské, rakouské a německé ligy, ale nakonec se rozhodl pro prvoligové České Budějovice. Zřejmě nejdůležitější roli v jeho příchodu sehrála osoba brankáře Romana Turka, který s Ferencem v Calgary hrál. „Andrew ví, že zde hrají i Radek Martínek, Radek Dvořák a Venca Prospal a že se o něj postaráme. Ví, že by pro něj bylo lepší, když by tu někoho znal, než kdyby šel někam, kde se s nikým nebude osobně znát,“ shrnul důvody příchodu občasného kanadského reprezentanta ve včerejším rozhovoru pro hokejcb.cz Roman Turek.

Pokud nedojde k nepředvídatelným komplikacím, měl by Andrew Ference přiletět pravidelnou linkou z Londýna v 17.25 hodin na letiště v Ruzyni, v pátek by měl absolovovat první trénink s HC České Budějovice a už v sobotu by mohl zasáhnout do prvoligového boje proti Slezanu Opava.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....