Banes Motor České Budějovice
25.11.2004, Antonín Vansa

Kropáč zůstává v Českých Budějovicích, Musil se ještě nerozhodl

Č e s k é   B u d ě j o v i c e - Do 30. listopadu 2004 se musel klub HC České Budějovice rozhodnout, zda uplatní smluvní opci na Radoslava Kropáče a Mojmíra Musila. Oběma totiž k poslednímu listopadovému dni vyprší platný kontrakt. „S Kropáčem jsme již domluveni,“ informoval ve čtvrtek odpoledne generální manažer českobudějovického klubu František Joun.
HC České Budějovice získal oba bývalé liberecké hráče těsně po zahájení druhé nejvyšší tuzemské soutěže. Mojmír Musil se vrátil z anglického Londonu Racers, Radoslava Kropáče pro změnu vyřadil po skončení přípravy trenér Slovanu Bratislava Miloš Říha. Na oba hráče vlastnili práva liberečtí Bílí Tygři, ale ani jeden z nich v kádru severočeského celku neskončil. Liberecké vedení totiž připravovalo místa pro hráče, kteří se po dobu výluky v NHL vrátili do Evropy. Díky úzké spolupráci mezi Libercem a Českými Budějovicemi zamířili oba zkušení hráči na jih Čech a stali se nepostradatelnými články Jandačova souboru. Pro Radoslava Kropáče našel kouč HC České Budějovice místo po boku elitních reprezentačních forvardů Václava Prospala a Radka Dvořáka, Mojmír Musil zase většinou vedl druhou, či třetí formaci. První jmenovaný zaznamenal v dosavadním průběhu první ligy deset vstřelených branek, Musil je s devíti přesnými zásahy čtvrtým nejlepším střelcem mužstva. Oba dva se mimojiné podepsali nad zatím poslední pětibrankovou výhrou Jihočechů na ledě Olomouce.

Už 25. listopadu je ale jasno o tom, že Radoslav Kropáč bude v dresu HC České Budějovice působit minimálně do konce sezony. „Je to tak. S Kropáčem jsme téměř dohodnuti,“ řekl ve stručnosti manažer vedoucího mužstva první ligy František Joun. Jiná situace panuje kolem centra Mojmíra Musila. Ten si sice v rozhovoru pro hokejcb.cz z 20. listopadu 2004 postěžoval, že vedení klubu ho zatím oficiálně neoslovilo, ale ve chvíli, kdy mu klubový managment nabídl prodloužení stávajícího kontraktu, své “ano“ neřekl. „Musil se rozhoduje. Nabídli jsme mu pokračování za stávajících podmínek. Čekáme na jeho odpověď,“ uvedl Joun. Českobudějovický tým dostal po výhře nad Olomoucí volno a k tréninku se sejde znovu až o víkendu. Do té doby by se měl třicetiletý Musil definitivně rozhodnout.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....