Banes Motor České Budějovice
02.11.2004, Antonín Vansa, foto Tomáš Železný

Lístky na fotbal Petr Havelka u Martina Vozábala shánět nebude

Č e s k é   B u d ě j o v i c e - Říká se o něm, že má obrovský potenciál. Zatím však od většiny trenérů nedostal důrazný křídelní útočník Petr Havelka šanci k tomu, aby o tom přesvědčil extraligové odborníky. Tu šanci si sliboval od svého angažmá v Českých Budějovicích, kam přišel na hostování do konce sezony z Plzně. Ani trenér Jandač ho ale nevyužil tak, jak by si sám hráč přál. V posledním utkání s Pískem odehrál jen první třetinu. „Moc jsem si nezahrál,“ říkal usměvavý forvard při odchodu z Budvar arény.
První ligu jste nehrál dlouho. Jak hodnotíte úroveň zápasů ve druhé nejvyšší tuzemské soutěži?
Je pravda, že první ligu jsem nehrál hodně dlouho. Zápasy v ní jsou především boj, všichni nás brání a snaží se proti nám tímto způsobem odehrát co nejlepší výsledek. Zatím se nám daří ty soupeře zlomit, tak snad to bude pokračovat.

Vy jste v Českých Budějovicích na hostování do konce sezony. Je pro vás hodně velké zklamání, že musíte hrát první ligu, zatímco je nyní extraliga nejsledovanější hokejovou soutěží na světě?
Tak jasně, že bych rád hrál extraligu. Ale jsem spokojený, že můžu hrát za České Budějovice, které budou bojovat o postup do extraligy. A u toho chci být.

Mluvíte o postupu do extraligy. Je v kabině cítit velký tlak na hráče, co se týče návratu do nejvyšší soutěže?
Nevím. Já nic nepociťuji. Ani tady nejsem tak dlouho, abych to mohl hodnotit.

Vy osobně jste zatím v českobudějovickém týmu moc neprorazil. Víte, v čem je problém?
Já hraju tak, jak hraju. Teď jsem ve třetí pětce a nemá smysl k tomu více říkat. Trenér Jandač má takovou představu a já se mohu zamyslet jen sám nad sebou, podávat co nejlepší výkony a třeba poskočím do druhé pětky.

Už při svém příchodu jste tušil, že pro vás je místo maximálně ve třetí formaci? Neříkejte, že jste se s koučem Jandačem o své pozici v týmu nebavil...
Měli jsme spolu krátký pohovor, když jsem přišel. Trenér mi řekl, že ode mne očekává, že budu hrát stejně důrazně jako jsem hrál. To bylo z jeho strany vše. Žádné velké vykecávání neproběhlo.

Jak vás přijal tým? Jaké vůbec máte pocity z atmosféry v kabině?
Teprve se rozkoukávám, zařizoval jsem věci ohledně bydlení. Ale v kabině vládne pohoda, když se daří, tak je vždy dobrá nálada. Myslím si, že všechno funguje tak, jak má.

Osobně jste mnoho hráčů před svým příchodem neznal, že?
Jenom Radka Bělohlava z doby, kdy jsem působil ve Spartě.

Už jste s Josefem Štraubem mluvili o zákroku z play-off 2003, kdy vám krosčekem pro zbytek vyřazovacích bojů znemožnil nastupovat?
Vůbec jsme se o tom nebavili. Není důvod, už je to pryč. Já už jsem na to několika lidem po svém příchodu odpovídal a přijde mi zbytečné to dále rozebírat.

Dobře, necháme to. Jak se vám líbí město České Budějovice? Nebo se vám líbilo více v Praze, či v Plzni?
Praha je obrovská a anonymní. Tady v Českých Budějovicích mi přijde, že se zná úplně každý s každým. Ale mně se tu líbí, je to o něco útulnější město než Plzeň, bydlím kousek od zimáku, našel jsem si několik restaurací, kam se dá zajít na dobré jídlo. Takže jsem spokojený.

Přítelkyni se také město líbí?
Líbí. Je spokojená. Ona teď navíc vyřizuje věci kolem dítěte, protože na to já nemám čas.

Kdy vlastně čekáte narození dítěte? Nechali jste si prozradit, zda to bude kluk, nebo holčička?
Prozradit jsme si to nechali. Bude to holka a narodit by se měla koncem února.

Koncem února? To se asi s přítelkyní oženit nestihnete, že? Máte to vůbec v plánu, nebo budete následovat kapitána českobudějovických fotbalistů Martina Vozábala, který vychovává dvojčátka stále se svou přítelkyní?
Těch kluků je více, ale o svatbě jsme se bavili. Asi si v létě dupnu a svatba bude. (smích)

Díky moc...
Když už jste zmiňoval toho Martina Vozábala. Asi před šesti lety jsem ho naboural v Táboře. Takže toho jako jednoho z mála v Českých Budějovicích znám.

Nestalo se nic?
Naštěstí ne. Nedával jsem pozor a najel jsem do něj. Myslím, že měl jen naprasklý nárazník. To byl můj první kontakt s českobudějovickým fotbalem. Doufám, že mi to vyjde a na Dynamo se zajdu někdy podívat.

Ale přes Martina Vozábala asi shánět lístky nebudete...
(smích)Ne. Koupím si normálně lístek a půjdu fandit.

Díky moc za rozhovor a hodně štěstí v prvoligových zápasech.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....