Banes Motor České Budějovice
23.03.2024, Josef Hnidzik

Motor stále žije, nyní míří k pátému zápasu do Třince

Zatímco v třinecké Werk aréně se Motoru nepovedlo ani jednou skórovat, v domácím prostředí už Jihočeši kouzlo Marka Mazance odčarovat dokázali. A nejen jeho, ale celého Třince. Budějovičtí v pátečním střetnutí odmítli předčasný konec sezóny a po vítězství 4:1 se série přesouvá opět do Slezska.

Na gólově chudý třinecký dvojzápas se v Budvar aréně nenavázalo. Fanoušci ve Werk aréně za 120 minut viděli pouhé čtyři branky. V Českých Budějovicích byla tato meta překonána už během první třetiny třetího střetnutí. Hokejistům zpod Černé věže se až v domácím prostředí podařilo dostat puk za brankáře Marka Mazance. Velmi aktivní byl v tomto ohledu zejména útočník Adam Kubík, který jihočeského rodáka, hájícího barvy Ocelářů, překonal hned třikrát. V posledním případě střelou pod horní tyč pojišťoval páteční úvodní výhru Jihočechů v sérii, kteří po čtvrteční porážce 3:4 už čelili hrozbě vyřazení a ukončení čtvrtfinále v nejkratším možném termínu. To ale Budějovičtí rázně odmítli, úřadující mistry v pátek přehráli 4:1 a vracejí tak sérii zpátky do Třince.

Zápasy hrané na jihočeské půdě pak kromě více branek ukázaly ještě jeden zásadní rozdíl. A tím byly emoce. Českobudějovičtí hokejisté věděli, že musejí třineckou jistotu něčím narušit, což pro klubový web potvrdil i 25letý nejlepší střelec Motoru ve čtvrtfinále: "Nám už nic jiného nezbývá, než se jim dostat pod kůži a nějakým způsobem to zkusit změnit. Snažíme se do nich jít, aby věděli, že je nečeká nic lehkého." uvedl po třetím zápase Adam Kubík. Tato slova se opravdu naplnila. Páteční souboj nabídl mnoho strkanic. Českobudějovičtí fanoušci pak spílali hlavně slovenskému útočníkovi Marku Daňovi, kterému vyčítali jeho přehnané pády po soubojích s domácími hráči, zejména pak s Janem Štencelem a Lukášem Vopelkou.

Je tedy jasné, že pokračování série na třineckém ledě bude zajímavé. A Jihočeši rozhodně nic nebalí. "Jsme rádi za první výhru. Pokusíme se zvítězit i v Třinci, vrátit sérii k nám a ještě ji zdramatizovat." uvedl na tiskové konferenci po skončení čtvrtého zápasu trenér Ladislav Čihák. Povede se jim to? Odpověď na tuto otázku dá už zítřejší zápas ve Werk aréně, který má naplánované úvodní vhazování od 17.00. Zápas pak bude vysílat stanice 02 TV Sport.


Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....